Til hovedinnhold

Småkaker - Madeleines

45 min
10 varer
218
Småkaker - Madeleines

Madeleines, Financier og Choux au craquelin høres jo ganske fancy ut, og kanskje mer komplisert enn de faktisk er. Sensuelle, gylne og skjellformede madeleines er litt avhengig av formene for det rette utseende, men jeg kan love deg at disse lubne småkakene blir like gode selv om utseende ikke er helt perfekt.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 170 g sukker
  • 0.5 stk appelsinskall, revet
  • 0.5 stk sitronskall, revet
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 190 g mel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 170 g smeltet smør, avkjølt
  • smør, til pensling av formene
  • mel, til pensling av formene
  • melis, til pynt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 stykker egg
  • 170 g sukker
  • 0.5 stk appelsinskall, revet
  • 0.5 stk sitronskall, revet
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 190 g mel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 170 g smeltet smør, avkjølt
  • smør, til pensling av formene
  • mel, til pensling av formene
  • melis, til pynt
Visp egg, sukker, sitrusskall og vanilje sammen til eggene lysner noe. Det skal ikke bli tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver.
Visp egg, sukker, sitrusskall og vanilje sammen til eggene lysner noe. Det skal ikke bli tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver.
Rør det tørre raskt sammen med eggene, tilsett smør og bland alt sammen til en glatt og jevn røre.
Rør det tørre raskt sammen med eggene, tilsett smør og bland alt sammen til en glatt og jevn røre.
Varm ovnen til 210. Smør madeleineformene godt med smør og dryss dem med mel. Silikonformer trenger normalt ikke å smøres.
Fyll røren over i en sprøytepose og fyll formene nesten fulle.
Fyll røren over i en sprøytepose og fyll formene nesten fulle.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 6-8 minutter. Det er viktig at ikke kakene stekes for lenge. Vend kakene ut av formene straks de er ferdigstekte.
Drysse lett med melis før servering. Kakene er best nystekte, men holder seg fint et par dager i en lufttett beholder.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg, sukker, sitrusskall og vanilje sammen til eggene lysner noe. Det skal ikke bli tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver.
Visp egg, sukker, sitrusskall og vanilje sammen til eggene lysner noe. Det skal ikke bli tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver.
Rør det tørre raskt sammen med eggene, tilsett smør og bland alt sammen til en glatt og jevn røre.
Rør det tørre raskt sammen med eggene, tilsett smør og bland alt sammen til en glatt og jevn røre.
Varm ovnen til 210. Smør madeleineformene godt med smør og dryss dem med mel. Silikonformer trenger normalt ikke å smøres.
Fyll røren over i en sprøytepose og fyll formene nesten fulle.
Fyll røren over i en sprøytepose og fyll formene nesten fulle.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 6-8 minutter. Det er viktig at ikke kakene stekes for lenge. Vend kakene ut av formene straks de er ferdigstekte.
Drysse lett med melis før servering. Kakene er best nystekte, men holder seg fint et par dager i en lufttett beholder.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?