Til hovedinnhold

Valnøttkake à la Financier

1 h
9 varer
153
Valnøttkake à la Financier

Valnøttkake à la Financier har muligens fått navnet sitt etter den avlange, gulbarrlignende formen de stekes i. Som oftest er de laget med malte mandler, men her er det brukt valnøtter. Sammen med brunet smør gir valnøttene en dyp og intens smak.

For ekstra glede og saftighet kan du dyppe de nystekte valnøttkakene i en sukkerlake med en klunk rom, men det er ikke nødvendig. Kakene er kjempegode som de er også.

Du kan også bruke andre små former, med andre fasonger. Silikonformer trenger ikke å smøres, men andre former bør smøres godt med smør eller nøytral olje.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 150 g smør
  • 190 g melis
  • 60 g mel
  • 100 g valnøtter, malte
  • 150 g eggehvite
  • valnøtter, hakkede til pynt
  • pistasjnøtter, hallede til pynt

Sukkerlake til dypping

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • rom, brun (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  • 150 g smør
  • 190 g melis
  • 60 g mel
  • 100 g valnøtter, malte
  • 150 g eggehvite
  • valnøtter, hakkede til pynt
  • pistasjnøtter, hallede til pynt

Sukkerlake til dypping

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • rom, brun (kan sløyfes)
Brun smøret i en kasserolle over middelshøy varme. Smøret skal bli nøttebrunt og karamellisert, men pass på så det ikke blir brent. La smøret få avkjøle seg i noen minutter.
Bland sammen melis, mel og malte valnøtter.
Rør inn eggehvitene, litt etter litt, og rør til slutt inn smøret. Avkjøl røren.
Kok opp sukker og vann til sukkerlaken og la det småkoke i 2-3 minutter. Avkjøl laken og tilsett en klunk med rom.
Varm ovnen til 180 grader.
Bruk en sprøytepose og fordel røren i små rektangulære former. Her er det brukt en silikonform med rektangulære fordypninger, 5 cm lange, 3 cm brede og 3 cm dype. Fyll formene trekvart fulle og dryss over litt hakkede nøtter.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter. La kakene få avkjøle seg noen minutter i formene får du forsiktig løfter dem ut.
Dypp de varme kakene raskt i sukkerlaken og la dem gjerne få renne litt av seg på en liten kakerist. Oppbevar kaker som blir til overs i en lufttett beholder.
woman cooking

Bon appetit!

Brun smøret i en kasserolle over middelshøy varme. Smøret skal bli nøttebrunt og karamellisert, men pass på så det ikke blir brent. La smøret få avkjøle seg i noen minutter.
Bland sammen melis, mel og malte valnøtter.
Rør inn eggehvitene, litt etter litt, og rør til slutt inn smøret. Avkjøl røren.
Kok opp sukker og vann til sukkerlaken og la det småkoke i 2-3 minutter. Avkjøl laken og tilsett en klunk med rom.
Varm ovnen til 180 grader.
Bruk en sprøytepose og fordel røren i små rektangulære former. Her er det brukt en silikonform med rektangulære fordypninger, 5 cm lange, 3 cm brede og 3 cm dype. Fyll formene trekvart fulle og dryss over litt hakkede nøtter.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 15 minutter. La kakene få avkjøle seg noen minutter i formene får du forsiktig løfter dem ut.
Dypp de varme kakene raskt i sukkerlaken og la dem gjerne få renne litt av seg på en liten kakerist. Oppbevar kaker som blir til overs i en lufttett beholder.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?