Klassisk marmorkake fra Det søte liv er mild og god på smaken!
Marmorkake er en kjent og kjær formkake med lange tradisjoner. Her blandes lys vaniljekakedeig og mørk sjokoladekakedeig sammen i formen, og det er alltid like spennende å se hvordan marmor-mønsteret har blitt når man starter å skjære kaken i skiver.
Denne marmorkaken har fløte i deigen, som gjør den ekstra myk og saftig.
Oppskriften passer til liten formkakeform som rommer cirka 1 liter.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Bland det tørre i deigen vekselsvis med fløten.
Ha omtrent halvparten av deigen i en egen bolle og rør inn kakao. Bland vaniljesukker i den andre halvparten av deigen.
Smør en liten brødform (cirka 1 liter) og ha bakepapir i bunnen. Ha et lag lys deig nederst i formen. Ha over et lag av den mørke deigen. Dekk til slutt til med resten av den lyse og mørke deigen.
Bruk en kniv og dra noen ganger gjennom deigen i formen, slik at lys og mørk deig blandes lett og for å få en marmoreffekt på kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i cirka 40 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av formen.
Avkjøl kaken noe før du hvelver den ut av formen og fjerner bakepapiret.
Pynt med melisdryss før servering.
Bon appetit!
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Bland det tørre i deigen vekselsvis med fløten.
Ha omtrent halvparten av deigen i en egen bolle og rør inn kakao. Bland vaniljesukker i den andre halvparten av deigen.
Smør en liten brødform (cirka 1 liter) og ha bakepapir i bunnen. Ha et lag lys deig nederst i formen. Ha over et lag av den mørke deigen. Dekk til slutt til med resten av den lyse og mørke deigen.
Bruk en kniv og dra noen ganger gjennom deigen i formen, slik at lys og mørk deig blandes lett og for å få en marmoreffekt på kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i cirka 40 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av formen.
Avkjøl kaken noe før du hvelver den ut av formen og fjerner bakepapiret.
Pynt med melisdryss før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto