Til hovedinnhold

Vegetar-quesadilla

15 min
15 varer
561
Vegetar-quesadilla

Noen dager vil man bare ligge på sofaen, sette på TV og spise noe digg, og da passer det ypperlig med vegetar-quesadilla! Dette er skikkelig «comfort food» – vegetar style - og retten er hentet fra Emilie Nereng første kokebok Sunt og digg. Bønnedillas, som hun kaller det, er en vegetarquesadilla proppfull av smak, og det er en av hennes mest testede retter på Instagram. Oppskriften gir to bønnedillas, som er nok til middag til to sultne personer.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk løk, stor
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stykker tomater
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 dl vann
  • 1 pakke tacokrydder
  • 4 stykker fullkornstortillas
  • 5 klype ost, revet

Tomatsalsa

  • 1 stk tomat, eller en halv tomatboks
  • 0.25 stk rødløk
  • 0.4 stk rød chili
  • 0.5 stk lime, saften
  • koriander

Til servering

  • salat
  • rømme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk, stor
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stykker tomater
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 dl vann
  • 1 pakke tacokrydder
  • 4 stykker fullkornstortillas
  • 5 klype ost, revet

Tomatsalsa

  • 1 stk tomat, eller en halv tomatboks
  • 0.25 stk rødløk
  • 0.4 stk rød chili
  • 0.5 stk lime, saften
  • koriander

Til servering

  • salat
  • rømme
Finhakk hvitløken. Skjær løken i skiver og tomaten i biter. Ha det over i en stekepanne med slippbelegg. Stek til det faller sammen og blir blankt.
Tilsett de avrente kidneybønnene, vannet og tacokrydderet. La det frese på middels varme mens du lager resten av fyllet. Rør innimellom og spe med mer vann hvis det koker tørt.
Lag tomatsalsaen: Skrell rødløken, hakk tomaten og finhakk rødløken og chilien. Press over limen. Klipp over litt koriander og bland godt.
Fordel halvparten av guacamolen på en tortillalefse, ha over halvparten av bønnefyllet og 2–3 never revet ost. Legg en tortillalefse på toppen. Gjenta med de to siste lefsene og resten av fyllet
Stek quesadillasene i en tørr stekepanne på middels til høy varme i cirka 3 minutter på hver side.
Skjær quesadillasen i biter med en pizzaskjærer. Server dem med salat, rømme og tomatsalsa.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk hvitløken. Skjær løken i skiver og tomaten i biter. Ha det over i en stekepanne med slippbelegg. Stek til det faller sammen og blir blankt.
Tilsett de avrente kidneybønnene, vannet og tacokrydderet. La det frese på middels varme mens du lager resten av fyllet. Rør innimellom og spe med mer vann hvis det koker tørt.
Lag tomatsalsaen: Skrell rødløken, hakk tomaten og finhakk rødløken og chilien. Press over limen. Klipp over litt koriander og bland godt.
Fordel halvparten av guacamolen på en tortillalefse, ha over halvparten av bønnefyllet og 2–3 never revet ost. Legg en tortillalefse på toppen. Gjenta med de to siste lefsene og resten av fyllet
Stek quesadillasene i en tørr stekepanne på middels til høy varme i cirka 3 minutter på hver side.
Skjær quesadillasen i biter med en pizzaskjærer. Server dem med salat, rømme og tomatsalsa.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?