Til hovedinnhold

Rømmedipp med rogn og rotfruktchips

45 min
10 varer
212
Rømmedipp med rogn og rotfruktchips

Fiskerogndipp høres kanskje litt vel avansert ut. Men denne er altså sååå enkel og knallgod. Servert sammen med hjemmelaget mandelpotetchips fungerer den utmerket som en lekker appetittvekker.

Tips:

Hjemmelaget chips er supergodt, men du kan selvsagt bruke annet chips også, eller grønnsaksstaver, små toast eller brødpinner.

Selve dippen er laget på få minutter, og du kan gjerne bruke ulike typer rogn hvis du ønsker det.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • 50 g rogn
  • 1 bunt gressløk
  • sitronsaft
  • salt og kvernet pepper

Rotfruktchips

  • rotfrukt, gulrot, pastinakk, sellerirot og rødbeter
  • poteter
  • olje, nøytral
  • salt

Slik gjør du:

  • 1 stk sjalottløk
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • 50 g rogn
  • 1 bunt gressløk
  • sitronsaft
  • salt og kvernet pepper

Rotfruktchips

  • rotfrukt, gulrot, pastinakk, sellerirot og rødbeter
  • poteter
  • olje, nøytral
  • salt

Rotfruktchips

Vask, rens og skjær grønnsakene i tynne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin (grønnsakskutter), men du kan også bruke en ostehøvel eller en bred potetskreller.
Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø.
Løft de gylne skivene opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med det samme.

Rømmedipp

Finhakk sjalottløken og bland sammen rømme, sjalottløk, rogn, hakket gressløk, noen rause dråper sitronsaft og litt salt og pepper. Serveres helst med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Rotfruktchips

Vask, rens og skjær grønnsakene i tynne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin (grønnsakskutter), men du kan også bruke en ostehøvel eller en bred potetskreller.
Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø.
Løft de gylne skivene opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med det samme.

Rømmedipp

Finhakk sjalottløken og bland sammen rømme, sjalottløk, rogn, hakket gressløk, noen rause dråper sitronsaft og litt salt og pepper. Serveres helst med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?