Karamellkake består av myke vaniljebunner, som lages med brunt sukker. Mellom kakelagene er den fylt med en supergod karamellsmørkrem og en helt herlig, tykk karamellsaus.
Her er det brukt hjemmelaget karamellsaus, som gir fantastisk god smak. Tilsett en klype maldonsalt i karamellsausen hvis du vil lage en salt karamellkake. Så godt!
Merk at karamellsausen må lages dagen i forveien. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Start kvelden i forveien med å gjøre klar karamellsausen. Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring.
Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter.
Ta kjelen av platen. Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.
Vaniljekake
Pisk mykt smør, brunt sukker og vaniljeekstrakt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert.
Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen sammen med melken.
Fordel deigen i to runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 30 minutter, til kakene er gylne og gjennomstekte.
La kakene avkjøles og ta de ut av formene. Jevn til kakene på toppen slik at de blir helt flate.
Karamellkrem
Pisk mykt smør, karamellsaus, melis og melk sammen til en luftig karamellsmørkrem.
Fordel karamellsmørkrem på den nederste kakebunnen. Ringle over karamellsaus og legg på den andre bunnen. Smør på resten av karamellkremen.
Pynt med karamellsaus og hakkede karamellfudge.
Bon appetit!
Karamellsaus
Start kvelden i forveien med å gjøre klar karamellsausen. Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring.
Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter.
Ta kjelen av platen. Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.
Vaniljekake
Pisk mykt smør, brunt sukker og vaniljeekstrakt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert.
Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen sammen med melken.
Fordel deigen i to runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 30 minutter, til kakene er gylne og gjennomstekte.
La kakene avkjøles og ta de ut av formene. Jevn til kakene på toppen slik at de blir helt flate.
Karamellkrem
Pisk mykt smør, karamellsaus, melis og melk sammen til en luftig karamellsmørkrem.
Fordel karamellsmørkrem på den nederste kakebunnen. Ringle over karamellsaus og legg på den andre bunnen. Smør på resten av karamellkremen.
Pynt med karamellsaus og hakkede karamellfudge.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto