Til hovedinnhold

Hjemmelagde fiskekaker med agurksalat og rømmesaus

1 h
19 varer
871
Hjemmelagde fiskekaker med agurksalat og rømmesaus

Farsen til hjemmelagde fiskekaker lager du raskt og enkelt i en hurtigmikser, eller du kan kverne fisken grovt og røre alt sammen for hånd. Hvis du bruker sei, får du en knallgod farse selv om den ikke blir helt hvit. Her kan du egentlig mikse og trikse etter egne preferanser.

Hvitløk og purre er en suveren klassiker, men føl deg fri til å smake til farsen etter egne ønsker. Å tilsette litt skalldyr som reker eller krabbe, er også en mulighet som er verdt å teste ut.

Ingrediensene skal være iskalde når du begynner med farsen, men vær oppmerksom på at det kan være uheldig å bruke frossen fisk. Fisk som har vært frossen miste nemlig mye av bindeevnen, og dette kan føre til at farsen skiller seg. Lag derfor heller en raus porsjon når du først er i gang og frys ned de ferdige fiskekakene.

Får du noen fiskekaker til overs er de supre som fiskeburgere eller servert i pitabrød eller wraps. Pass på at det ikke er for store purrebiter, da kan fiskekakene falle litt fra hverandre. Samme farse kan også brukes til fiskeboller.

Ingredienser

4
porsjoner

Agurksalat

  • 0.5 dl eddik 7%
  • 0.5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ts ingefær, frisk, finrevet
  • 1 klype salt
  • 1 stk agurk, stor
  • 1 kg fisk, sei, torsk og/eller hysefilet
  • 2 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 2 stykker eggehvite
  • 4 dl melk, kjøleskapskald
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 ts pepper, kvernet
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • smør, til steking
  • olje, til steking
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • 1 stk sitron
  • friske urter, gressløk, persille eller dill

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Agurksalat

  • 0.5 dl eddik 7%
  • 0.5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ts ingefær, frisk, finrevet
  • 1 klype salt
  • 1 stk agurk, stor
  • 1 kg fisk, sei, torsk og/eller hysefilet
  • 2 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 2 stykker eggehvite
  • 4 dl melk, kjøleskapskald
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 ts pepper, kvernet
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • smør, til steking
  • olje, til steking
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • 1 stk sitron
  • friske urter, gressløk, persille eller dill

Agurksalat

Visp sammen eddik, vann, sukker, ingefær og salt. Visp til sukkeret er oppløst. Gi det evt. et oppkok og avkjøl laken.
Skjær agurken i tynne strimler eller skiver. Bland agurken sammen med laken og la agurksalaten godgjøre seg i kjøleskapet i cirka 20 minutter før servering.

Fiskekaker

Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er skikkelig kald, men ikke frossen. Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin.
Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er skikkelig kald, men ikke frossen. Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin.
Bland inn potetmel og eggehvite og kjør videre til alt er blandet godt sammen. Spe med kald melk, litt etter litt, mens maskinen går.
Bland inn potetmel og eggehvite og kjør videre til alt er blandet godt sammen. Spe med kald melk, litt etter litt, mens maskinen går.
Tilsett finhakket hvitløk, finsnittet purre, kvernet pepper og muskat. Kjør det hele raskt sammen.
Tilsett finhakket hvitløk, finsnittet purre, kvernet pepper og muskat. Kjør det hele raskt sammen.
Form farsen til passende kaker og stek kakene i en blanding av smør og olje.
Form farsen til passende kaker og stek kakene i en blanding av smør og olje.
Hell rømmen i pannen etter at du har stekt fiskekakene. Du trenger ikke å vaske pannen først. Gi det et oppkok under omrøring, og smak til med noen gode dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør til slutt inn hakkede urter hvis ønskelig. Serveres med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Agurksalat

Visp sammen eddik, vann, sukker, ingefær og salt. Visp til sukkeret er oppløst. Gi det evt. et oppkok og avkjøl laken.
Skjær agurken i tynne strimler eller skiver. Bland agurken sammen med laken og la agurksalaten godgjøre seg i kjøleskapet i cirka 20 minutter før servering.

Fiskekaker

Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er skikkelig kald, men ikke frossen. Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin.
Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er skikkelig kald, men ikke frossen. Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin.
Bland inn potetmel og eggehvite og kjør videre til alt er blandet godt sammen. Spe med kald melk, litt etter litt, mens maskinen går.
Bland inn potetmel og eggehvite og kjør videre til alt er blandet godt sammen. Spe med kald melk, litt etter litt, mens maskinen går.
Tilsett finhakket hvitløk, finsnittet purre, kvernet pepper og muskat. Kjør det hele raskt sammen.
Tilsett finhakket hvitløk, finsnittet purre, kvernet pepper og muskat. Kjør det hele raskt sammen.
Form farsen til passende kaker og stek kakene i en blanding av smør og olje.
Form farsen til passende kaker og stek kakene i en blanding av smør og olje.
Hell rømmen i pannen etter at du har stekt fiskekakene. Du trenger ikke å vaske pannen først. Gi det et oppkok under omrøring, og smak til med noen gode dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør til slutt inn hakkede urter hvis ønskelig. Serveres med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?