Til hovedinnhold

Det søte livs melkesjokolade-brownie

45 min
9 varer
841
Det søte livs melkesjokolade-brownie

Det søte livs melkesjokolade-brownie er kaken for alle dere som elsker smaken av mild og lys melkesjokolade. Oppskriften er en klassisk oppskrift på brownies, men i stedet for mørk sjokolade, brukes det her både smeltet og hakket melkesjokolade i deigen. Kakene blir utrolig deilige, og får akkurat passe myk og «fudgy» konsistens som brownies jo skal ha.

Oppskriften passer til en liten langpanne, cirka 20 x 30 cm. Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g smør
  • 300 g melkesjokolade
  • 4 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g melkesjokolade, hakket

Pynt

  • 1 ss melis
  • 1 ss kakaopulver

Slik gjør du:

  • 200 g smør
  • 300 g melkesjokolade
  • 4 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g melkesjokolade, hakket

Pynt

  • 1 ss melis
  • 1 ss kakaopulver
Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 g melkesjokolade oppdelt i biter.
La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Visp egg, hvitt- og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Det er ikke meningen å piske eggedosis.
Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn.
Hakk 100 g melkesjokolade i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 30-35 minutter. Kaken skal bare så vidt være gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken ut av formen og del den i firkanter. Gi kakestykkene et lett dryss av melis og kakaopulver før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 g melkesjokolade oppdelt i biter.
La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Visp egg, hvitt- og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Det er ikke meningen å piske eggedosis.
Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn.
Hakk 100 g melkesjokolade i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 30-35 minutter. Kaken skal bare så vidt være gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken ut av formen og del den i firkanter. Gi kakestykkene et lett dryss av melis og kakaopulver før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?