Til hovedinnhold

Eple, kanel og ricotta-kake

1 h 30 min
10 varer
237
Eple, kanel og ricotta-kake

Eple, kanel og ricotta-kake er perfekt nå du lengter etter nystekt eplekake!

Det finnes utallige gode oppskrifter på eplekake i både Norge og utland. Denne gangen har jeg beveget meg til Italia og funnet frem en oppskrift på en saftig, italiensk eplekake med eplebiter, kanel og ricotta i deigen. En kjempegod kake!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl sukker
  • 400 g ricotta
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts kanel
  • 2 dl olivenolje
  • 4.5 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 2 stykker eple

Pynt

  • 2 stykker eple
  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl sukker
  • 400 g ricotta
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts kanel
  • 2 dl olivenolje
  • 4.5 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 2 stykker eple

Pynt

  • 2 stykker eple
  • 2 ss melis
Visp sammen egg, sukker og ricotta til en kremete masse. Tilsett vaniljeekstrakt, kanel og olivenolje og pisk dette inn.
Sikt mel og bakepulver godt sammen og bland dette inn i deigen for hånd. Det skal bli en temmelig tykk deig. Rør så lite som mulig i deigen for å unngå at den blir seig.
Skrell og rens eplene. Skjær to epler opp i terninger og vend epleterningene forsiktig inn i deigen.
Fordel deigen utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skjær de andre to eplene i skiver og legg epleskivene oppå deigen. Sikt over melis.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
La kaken avkjøles i formen før den flyttes over på et fat. Gi kaken et nytt melisdryss rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen egg, sukker og ricotta til en kremete masse. Tilsett vaniljeekstrakt, kanel og olivenolje og pisk dette inn.
Sikt mel og bakepulver godt sammen og bland dette inn i deigen for hånd. Det skal bli en temmelig tykk deig. Rør så lite som mulig i deigen for å unngå at den blir seig.
Skrell og rens eplene. Skjær to epler opp i terninger og vend epleterningene forsiktig inn i deigen.
Fordel deigen utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skjær de andre to eplene i skiver og legg epleskivene oppå deigen. Sikt over melis.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
La kaken avkjøles i formen før den flyttes over på et fat. Gi kaken et nytt melisdryss rett før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?