Til hovedinnhold

Flatbread med cheddar-topping

40 min
11 varer
375
Flatbread med cheddar-topping

Her får du grunnoppskriften på flatbreads samt et forslag til topping med cheddar og svartkål.

- Men prøv deg frem med hvilken topping som helst, det meste blir godt på disse brødene, sier Sofia Wood, som står bak oppskriften.

Den er hentet fra boken "Vinter hos Wood - en kokbok från höstmörkrets intåg till vårljusets återkomst”.

Tips: Om du lager brødene litt i forveien, kan du med fordel varme dem en liten stund i ovnen på 150 grader etter at du har strødd over osten, slik at den smelter litt.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 0.75 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts sukker
  • 3 dl rømme
  • 4 ss olivenolje

Topping

  • 3 stk sjalottløk, i skiver
  • 200 g svartkål mix, revet i cirka 3 cm store biter
  • cheddar, vellagret, smuldret
  • 1 stk sitron, kun zest
  • salt
  • pepper, nykvernet

Slik gjør du:

  • 5 dl hvetemel
  • 0.75 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts sukker
  • 3 dl rømme
  • 4 ss olivenolje

Topping

  • 3 stk sjalottløk, i skiver
  • 200 g svartkål mix, revet i cirka 3 cm store biter
  • cheddar, vellagret, smuldret
  • 1 stk sitron, kun zest
  • salt
  • pepper, nykvernet
Visp sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en stor bolle. Rør deretter inn rømme og olje. Kna et par minutter til du har en klissete deig, nærmest som en sconesdeig. Dekk bollen med plastfolie, og la den hvile i 20 minutter i romtemperatur.
I mellomtiden kan du lage toppingen. Fres løk i en panne med olivenolje til den er gjenomsiktig og myk. Rør ned svartkål og stek videre i 5 minutter på middels varme til kålen er mørkegrønn og både litt myk og crispy. Smak til med salt og pepper.
Hell sjenerøst med mel på et bakebord. Kjevle ut til en tynn leiv, i samme størrelse om bunnen på stekepannen din.
Stek deigen i en tørr panne til brødet har fått farge og mørke flekker, omtrent 4-5 minutter på hver side. Gjør det samme med resten av deigen.
Smuldre cheddarost over de varme brødene før du topper dem med svartkål-blandingen. Riv over sitronskall like før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en stor bolle. Rør deretter inn rømme og olje. Kna et par minutter til du har en klissete deig, nærmest som en sconesdeig. Dekk bollen med plastfolie, og la den hvile i 20 minutter i romtemperatur.
I mellomtiden kan du lage toppingen. Fres løk i en panne med olivenolje til den er gjenomsiktig og myk. Rør ned svartkål og stek videre i 5 minutter på middels varme til kålen er mørkegrønn og både litt myk og crispy. Smak til med salt og pepper.
Hell sjenerøst med mel på et bakebord. Kjevle ut til en tynn leiv, i samme størrelse om bunnen på stekepannen din.
Stek deigen i en tørr panne til brødet har fått farge og mørke flekker, omtrent 4-5 minutter på hver side. Gjør det samme med resten av deigen.
Smuldre cheddarost over de varme brødene før du topper dem med svartkål-blandingen. Riv over sitronskall like før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?