Eplekake i kopp
5 min
7 varer
304
Jan Inge Haga/Nofima
Prøv kake i mikrobølgeovn! Har du dårlig tid i hverdagen? Har du lyst på noe søtt, men mangler energi til å bake en hel kake? Nofimas kokk og rådgiver Stian Gjerstad Iversen har utviklet en treretters meny spesielt tilpasset for tilberedning i mikrobølgovn. Her er hans oppskrift på eplekake i kopp, laget i mikro.
Eplekake i mikro er beregnet som dessert, og tilpasset en tekopp som tåler mikrobølgeovn.
Ingredienser
1
porsjoner
- 1 ts smør
- 2.5 ss hvetemel
- 1.5 ss sukker
- 0.25 ts bakepulver
- 2 ss eplemos
- 1 stk egg
- kanel, til topping
- sukker, til topping
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 ts smør
- 2.5 ss hvetemel
- 1.5 ss sukker
- 0.25 ts bakepulver
- 2 ss eplemos
- 1 stk egg
- kanel, til topping
- sukker, til topping
Legg smør i en tekopp, og kjør dette i mikroovnen på 850 W i 20 sekunder.
Smør sidene på koppen med det smeltede smøret.
Rør sammen egg og eplemost i en bolle.
Tilsett mel, sukker og bakepulver, og bland alt lett sammen.
Hell deigen over i koppen, og strø over litt kanel og sukker på toppen.
Stekes i mikrobølgeovnen på full styrke 850 W i 1,5 min.
Serveres gjerne med en kule is på toppen.

Bon appetit!
Legg smør i en tekopp, og kjør dette i mikroovnen på 850 W i 20 sekunder.
Smør sidene på koppen med det smeltede smøret.
Rør sammen egg og eplemost i en bolle.
Tilsett mel, sukker og bakepulver, og bland alt lett sammen.
Hell deigen over i koppen, og strø over litt kanel og sukker på toppen.
Stekes i mikrobølgeovnen på full styrke 850 W i 1,5 min.
Serveres gjerne med en kule is på toppen.