Til hovedinnhold

«Halvfrossen» is med hvit sjokolade, nøtter og pikekyss

4 h 30 min
10 varer
85
«Halvfrossen» is med hvit sjokolade, nøtter og pikekyss

Dette er en genial måte å lage is på når du ikke har ismaskin. Italienerne kaller det semifreddo.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 stykker egg
  • 80 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 2 dl yogurt, gresk
  • 1 stk appelsinskall, finrevet
  • 2 ss appelsin, saft
  • 200 g hvit sjokolade
  • 50 g valnøtter, kjerner
  • 50 g pistasjkjerner
  • 50 g pikekyss

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg
  • 80 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 2 dl yogurt, gresk
  • 1 stk appelsinskall, finrevet
  • 2 ss appelsin, saft
  • 200 g hvit sjokolade
  • 50 g valnøtter, kjerner
  • 50 g pistasjkjerner
  • 50 g pikekyss
Grovhakk nøttene og rist dem gylne i en tørr varm stekepanne. Hell nøttene over på et stekebrett til avkjøling. Bland sammen appelsinskall og appelsinsaft.
Grovhakk nøttene og rist dem gylne i en tørr varm stekepanne. Hell nøttene over på et stekebrett til avkjøling. Bland sammen appelsinskall og appelsinsaft.
Skill eggene og visp eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i eggedosisen. Rør raskt inn appelsinskall/appelsinsaft og visp videre, til blandingen blir glatt og fin.
Skill eggene og visp eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i eggedosisen. Rør raskt inn appelsinskall/appelsinsaft og visp videre, til blandingen blir glatt og fin.
Visp fløten til krem, rør (visp) inn yoghurten.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs. Vend først kremen inn i eggedosisen og til slutt marengsen.
Visp fløten til krem, rør (visp) inn yoghurten.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs. Vend først kremen inn i eggedosisen og til slutt marengsen.
Hell isblandingen i en passende form lagvis med nøtter og knuste pikekyss. La isen stå i fryseren i ca 4 timer før servering. Isen skal være halvfrossen ved servering.
Hell isblandingen i en passende form lagvis med nøtter og knuste pikekyss. La isen stå i fryseren i ca 4 timer før servering. Isen skal være halvfrossen ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk nøttene og rist dem gylne i en tørr varm stekepanne. Hell nøttene over på et stekebrett til avkjøling. Bland sammen appelsinskall og appelsinsaft.
Grovhakk nøttene og rist dem gylne i en tørr varm stekepanne. Hell nøttene over på et stekebrett til avkjøling. Bland sammen appelsinskall og appelsinsaft.
Skill eggene og visp eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i eggedosisen. Rør raskt inn appelsinskall/appelsinsaft og visp videre, til blandingen blir glatt og fin.
Skill eggene og visp eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i eggedosisen. Rør raskt inn appelsinskall/appelsinsaft og visp videre, til blandingen blir glatt og fin.
Visp fløten til krem, rør (visp) inn yoghurten.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs. Vend først kremen inn i eggedosisen og til slutt marengsen.
Visp fløten til krem, rør (visp) inn yoghurten.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs. Vend først kremen inn i eggedosisen og til slutt marengsen.
Hell isblandingen i en passende form lagvis med nøtter og knuste pikekyss. La isen stå i fryseren i ca 4 timer før servering. Isen skal være halvfrossen ved servering.
Hell isblandingen i en passende form lagvis med nøtter og knuste pikekyss. La isen stå i fryseren i ca 4 timer før servering. Isen skal være halvfrossen ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?