Til hovedinnhold

Øldampede blåskjell og aïoli

40 min
13 varer
188
Øldampede blåskjell og aïoli

Kokk Even Rostad lager blåskjellene med sjalottløk, hvitløk, finhakket persille og fennikel – og hveteøl.

Tips! Server blåskjellene og aïolien med surdeigsbrød.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg blåskjell
  • 4 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk fennikel
  • 6 dl hveteøl
  • 1 håndfull bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Aïoli

  • 1 stk egg
  • 1 ts eddik 7%
  • 1 ts dijonsennep
  • 4 dl rapsolje, ca
  • 1 fedd hvitløk
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg blåskjell
  • 4 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk fennikel
  • 6 dl hveteøl
  • 1 håndfull bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Aïoli

  • 1 stk egg
  • 1 ts eddik 7%
  • 1 ts dijonsennep
  • 4 dl rapsolje, ca
  • 1 fedd hvitløk
  • salt
Vask og rens blåskjellene, kast skjell som er ødelagt eller døde.
Hakk sjalottløk, hvitløk og fennikel. Fres lett i en vid kjele eller støpejernsgryte. Ha i blåskjell, tilsett øl og la det dampe til skjellene har åpnet seg. Dryss over finhakket bladpersille før servering.
Ta vare på 3 dl av kraften, denne brukes til en beurre blanc. Sil den gjennom en sil eller et klede. Denne kraften skal reduseres og småsurre på lav varme. Dette kan man gjøre i en kobberkjele på grillen.

Aïoli

Knekk eggene i en egnet bolle. Tilsett sennep, eddik og finhakket hvitløk.
Finn frem stavmikser. Even bruker stavdelen med kniv, mens andre bruker vispen. Spe med olje mens du kjører stavmikser sakte og til eggeblandingen med olje blir til en tykk majones.
Smak til med sitronsaft og salt.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens blåskjellene, kast skjell som er ødelagt eller døde.
Hakk sjalottløk, hvitløk og fennikel. Fres lett i en vid kjele eller støpejernsgryte. Ha i blåskjell, tilsett øl og la det dampe til skjellene har åpnet seg. Dryss over finhakket bladpersille før servering.
Ta vare på 3 dl av kraften, denne brukes til en beurre blanc. Sil den gjennom en sil eller et klede. Denne kraften skal reduseres og småsurre på lav varme. Dette kan man gjøre i en kobberkjele på grillen.

Aïoli

Knekk eggene i en egnet bolle. Tilsett sennep, eddik og finhakket hvitløk.
Finn frem stavmikser. Even bruker stavdelen med kniv, mens andre bruker vispen. Spe med olje mens du kjører stavmikser sakte og til eggeblandingen med olje blir til en tykk majones.
Smak til med sitronsaft og salt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?