Til hovedinnhold

Saftig og frisk langpannekake med bringebær og mandler

1 h
11 varer
592
Saftig og frisk langpannekake med bringebær og mandler
Sara Johannessen Meek/VG

Langpannekaker er alltid like populært på kakebordet. Det geniale med disse kakene er at de er like enkle å lage som de er enkle å dele. Det stilles heller ikke store krav til pynting, et melisdryss kan være mer enn nok.

Oppskriften passer til en langpanne, cirka 25 x 30 cm

Ingredienser

12
porsjoner
  • 5 stykker egg, mellomstore
  • 250 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker, eller frøene fra 1 vaniljestang
  • 250 g smør
  • 2.5 ts bakepulver
  • 100 g mandler, finmalte
  • 1.25 dl kefir
  • 1 stk sitron, saften
  • 200 g bringebær, ferske eller frosne
  • 1 dl mandler, hakkede eller skivede
  • melis, til pynt
  • 350 g hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stykker egg, mellomstore
  • 250 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker, eller frøene fra 1 vaniljestang
  • 250 g smør
  • 2.5 ts bakepulver
  • 100 g mandler, finmalte
  • 1.25 dl kefir
  • 1 stk sitron, saften
  • 200 g bringebær, ferske eller frosne
  • 1 dl mandler, hakkede eller skivede
  • melis, til pynt
  • 350 g hvetemel
Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og vaniljefrø eller vaniljesukker til eggedosis.
Smelt og avkjøl smøret. Sikt sammen mel, bakepulver og ev vaniljesukker.
Bland smøret raskt inn i eggedosisen og vend inn det tørre, finmalte mandler vekselsvis med melken. Pass på så du ikke rører for mye.
Vend til slutt inn sitronsaften og hell røren over i formen. Dryss over bærene og skivede mandler. Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 min. Kaken skal føles fast ved et lett trykk mot overflaten.
Avkjøl kaken i formen og dryss over litt melis ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og vaniljefrø eller vaniljesukker til eggedosis.
Smelt og avkjøl smøret. Sikt sammen mel, bakepulver og ev vaniljesukker.
Bland smøret raskt inn i eggedosisen og vend inn det tørre, finmalte mandler vekselsvis med melken. Pass på så du ikke rører for mye.
Vend til slutt inn sitronsaften og hell røren over i formen. Dryss over bærene og skivede mandler. Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 min. Kaken skal føles fast ved et lett trykk mot overflaten.
Avkjøl kaken i formen og dryss over litt melis ved servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?