Til hovedinnhold

Enkel «kanelbolle» langpannekake

1 h 15 min
12 varer
814
Foto: Sara Johannessen Meek / VG

Dette er kaken du tyr til når du tenkte å bake kanelboller, men tiden ikke stod helt i forhold til planen (akkurat det kan jo skje rett som det er). Den enkle og saftige kaken som smaker som en kanelbolle med melisglasur...

Tips!

Oppskriften kan dobles og stekes i en større langpanne.

Erstatt litt av vannet i melisglasuren med sitronsaft for en friskere glasur.

Ingredienser

1
porsjoner

Kakedeig

  • 250 g meierismør
  • 300 g sukker
  • 3 stk egg, store
  • 350 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 3.5 dl melk

Kanelfyll

  • 120 g smør, smeltet
  • 120 g brunt sukker
  • 1.5 ss kanel

Glasur

  • 200 g melis
  • vann, tilsettes så du får en passe tykk glasur

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Kakedeig

  • 250 g meierismør
  • 300 g sukker
  • 3 stk egg, store
  • 350 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 3.5 dl melk

Kanelfyll

  • 120 g smør, smeltet
  • 120 g brunt sukker
  • 1.5 ss kanel

Glasur

  • 200 g melis
  • vann, tilsettes så du får en passe tykk glasur
Varm ovnen til 170 grader. Kle en liten langpanne, cirka 25 x 30 cm, med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen, og visp skikkelig mellom hvert egg. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene hvis nødvendig. Rør inn siktet mel, bakepulver og vaniljesukker vekselsvis med melken.
Hell røren over i formen. Rør sammen smør, sukker og kanel til «fyllet». Hell blandingen over kakerører i tykke striper. Bruk en kniv og dra den gjennom kakerøren (et par ganger på kryss og tvers) for å lage et mønster.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter, kakens overflate skal føles fast ved et lett trykk. Avkjøl kaken i formen.
Ha melis i en bolle. Visp inn vann (et par spiseskjeer om gangen) til en tyktflytende glasur og bre glasuren over kaken i tykke striper.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Kle en liten langpanne, cirka 25 x 30 cm, med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen, og visp skikkelig mellom hvert egg. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene hvis nødvendig. Rør inn siktet mel, bakepulver og vaniljesukker vekselsvis med melken.
Hell røren over i formen. Rør sammen smør, sukker og kanel til «fyllet». Hell blandingen over kakerører i tykke striper. Bruk en kniv og dra den gjennom kakerøren (et par ganger på kryss og tvers) for å lage et mønster.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter, kakens overflate skal føles fast ved et lett trykk. Avkjøl kaken i formen.
Ha melis i en bolle. Visp inn vann (et par spiseskjeer om gangen) til en tyktflytende glasur og bre glasuren over kaken i tykke striper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?