Boller og sol, friske bær og glasur.. Kan man ønske mer? Jo, det måtte i tilfelle være en stor bolle med pistasj- og mandelkrem, saftige jordbær og sprø smule-topping.
Denne oppskriften er nok til cirka 10-12 store boller.
Tips 1: Bruk gjerne brunt eller gyllent sukker i smuledeigen.
Tips 2: Når du tilsetter romtemperert smør istedenfor smeltet smør, blir fettet fordelt på en litt annen måte som gir en ekstra smidig deig og saftige boller. Men det funker bra med «gamle-metoden» også hvor du først smelter smøret i en liten kasserolle, tilsetter melken, varmer blandingen til cirka 35 grader og løser opp gjæren i den lunkne blandingen før du elter alt sammen til en glatt og smidig deig.
Varm melken til 25-30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og cirka to tredjedeler av melet. Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Arbeid deigen til den blir helt glatt og smidig og slipper bollen. Den bør eltes i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen, del den i 10-12 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på stekebrett dekket med bakeduk eller bakepapir.
Dekk til bollene med plastfilm og la de etterheve i cirka 40 minutter.
Lag pistasj- og mandelkremen mens bollene hever. Finhakk pistasj og mandler (ev kjør det i en hurtigmikser, fint at det er noen litt større biter også). Pisk sammen smør og sukker og rør inn pistasj, mandler og egg.
Gni raskt sammen alle ingrediensene til smuledeigen. Lag en skikkelig fordypning i hver bolle. Legg en god skje pistasj- og mandelkrem i fordypningen og topp med skivede jordbær. Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss over smuledeigen. Stek bollene midt i ovnene ved 210 grader i cirka 10-15 minutter. Avkjøl bollene først på stekebrettet og videre på rist.
Bon appetit!
Varm melken til 25-30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og cirka to tredjedeler av melet. Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Arbeid deigen til den blir helt glatt og smidig og slipper bollen. Den bør eltes i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen, del den i 10-12 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på stekebrett dekket med bakeduk eller bakepapir.
Dekk til bollene med plastfilm og la de etterheve i cirka 40 minutter.
Lag pistasj- og mandelkremen mens bollene hever. Finhakk pistasj og mandler (ev kjør det i en hurtigmikser, fint at det er noen litt større biter også). Pisk sammen smør og sukker og rør inn pistasj, mandler og egg.
Gni raskt sammen alle ingrediensene til smuledeigen. Lag en skikkelig fordypning i hver bolle. Legg en god skje pistasj- og mandelkrem i fordypningen og topp med skivede jordbær. Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss over smuledeigen. Stek bollene midt i ovnene ved 210 grader i cirka 10-15 minutter. Avkjøl bollene først på stekebrettet og videre på rist.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto