Til hovedinnhold

Solskinnsboller med bær

2 h 30 min
11 varer
340
Foto: Krister Sørbø/VG

Boller og sol, friske bær og glasur.. Kan man ønske mer? For hva er vel egentlig bedre enn en topptung bolle - fylt til randen med vaniljekrem og fargerike sommerbær, med såpass mye melisglasur at du sitter igjen med litt på nesa etter en god bit?

Tips: Dropper du bærene og dypper de melisglaserte bollene i kokos – får du skolebrød☺

Ingredienser

1
porsjoner
  • 5 dl melk, lunken, ca 25 grader
  • 50 g gjær
  • 175 g sukker
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss kardemomme, malt
  • 180 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
  • 1 kg mel

Fyll og pynt

  • 4 dl vaniljekrem
  • solbær, rørte eller friske, bringbær, rips eller bjørnebær
  • 250 g melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl melk, lunken, ca 25 grader
  • 50 g gjær
  • 175 g sukker
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss kardemomme, malt
  • 180 g smør, romtemperert
  • 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
  • 1 kg mel

Fyll og pynt

  • 4 dl vaniljekrem
  • solbær, rørte eller friske, bringbær, rips eller bjørnebær
  • 250 g melis
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over melken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme, salt og mel. Kjør deigen ved lav hastighet i cirka 5 minutter til alt er godt blandet. Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar cirka 10 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå sammen deigen, del den i 16-18 like store biter og trill ut fine boller. Sett bollene over på stekebrett kledd med bakepapir eller bakeduk. Dekk bollene med plastfilm og la de etterheve i cirka 45 minutter.
Varm ovnen til 215 grader.
Lag en skikkelig fordypning i hver bolle og fyll i med vaniljekrem og bær. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter. La bollene få avkjøl seg litt på brettet før du flytter de over på en rist.
Rør melisen ut med litt vann til en tykk glasur og pynt de lune bollene med melisglasur.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over melken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme, salt og mel. Kjør deigen ved lav hastighet i cirka 5 minutter til alt er godt blandet. Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i cirka 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar cirka 10 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå sammen deigen, del den i 16-18 like store biter og trill ut fine boller. Sett bollene over på stekebrett kledd med bakepapir eller bakeduk. Dekk bollene med plastfilm og la de etterheve i cirka 45 minutter.
Varm ovnen til 215 grader.
Lag en skikkelig fordypning i hver bolle og fyll i med vaniljekrem og bær. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter. La bollene få avkjøl seg litt på brettet før du flytter de over på en rist.
Rør melisen ut med litt vann til en tykk glasur og pynt de lune bollene med melisglasur.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?