Lompepai med skinke og brokkoli
35 min
8 varer
389
En god pai passer perfekt som lunsj, middag eller i matpakken. Denne paien med skinke og brokkoli er laget med lomper som bunn. Oppskriften på lompepai er hentet fra boken «Desirèes sunne matpakkebok» av Desirèe Andersen med tillatelse fra forlaget.
Ingredienser
5
porsjoner
- 6 - 8 stykker lompe
- 1 stk brokkoli
- 200 g kokt skinke, i strimler
- 1 beger kesam
- 4 stykker egg
- 1 dl revet ost, pluss litt ekstra til topping
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 6 - 8 stykker lompe
- 1 stk brokkoli
- 200 g kokt skinke, i strimler
- 1 beger kesam
- 4 stykker egg
- 1 dl revet ost, pluss litt ekstra til topping
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Sett ovnen på 220 grader varmluft og kle en paiform med 6–8 lomper.
Del opp alle grønnsaker og evt. kjøtt eller fisk du skal bruke i fyllet.
Visp sammen egg, kesam, revet ost, salt og pepper.
Dekk bunnen av lompepaien med grønnsakene og kjøtt eller fisk. Hell over ostesausen og topp paien med litt revet ost.
Paien stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter.
La paien sette seg litt før servering.

Bon appetit!
Sett ovnen på 220 grader varmluft og kle en paiform med 6–8 lomper.
Del opp alle grønnsaker og evt. kjøtt eller fisk du skal bruke i fyllet.
Visp sammen egg, kesam, revet ost, salt og pepper.
Dekk bunnen av lompepaien med grønnsakene og kjøtt eller fisk. Hell over ostesausen og topp paien med litt revet ost.
Paien stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter.
La paien sette seg litt før servering.