Til hovedinnhold

Tjukkas «Dutch baby» med sitronkrem og blåbær

45 min
13 varer
209
Dutch baby med sitronkrem og bær

Sommerens bær storkoser seg like mye i dessertskåla som på kakefatet, og jeg nyter hver eneste munnfull. Enten de er forsiktig høstet med store og små hender, eller varsomt løftet opp fra en disk, er det er ingen som helst tvil om at friske saftige bær og fløyelsmyk krem hører sammen. Med noen dråper sitron her og der kommer den deilige friskheten enda tydeligere frem - helt uten tegn til sure miner.

En stor tykk og fluffy pannekake a la «Dutch baby» er valget når du føler for litt ekstra glede i sommerferien. Like suveren til frokost som til dessert eller generell kos og hygge. Pannekaken blåser seg opp under steking i ovn (men faller sammen igjen ganske raskt, det er helt normalt) og det dannes en fordypning i midten som igjen gir perfekt plass og rom for sitronkrem og selvplukkede blåbær.

Tips: Sitronkremen kan lages god tid i forveien. Blåbær kan byttes ut med andre bær som jordbær og bringebær.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 dl sukker
  • 0.5 ts salt
  • 3 dl mel
  • 4 dl melk
  • 3 ss smør

Sitronkrem

  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 3 ss smør

Til servering

  • 200 g blåbær
  • mynteblader
  • melis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 dl sukker
  • 0.5 ts salt
  • 3 dl mel
  • 4 dl melk
  • 3 ss smør

Sitronkrem

  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 3 ss smør

Til servering

  • 200 g blåbær
  • mynteblader
  • melis

Sitronkrem

Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
Visp sammen egg, eggeplommer og maisenna.
Visp den varme sitronsaften inn i eggeblandingen. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring.
Gni kremen gjennom en fin sil for å fjerne eventuelle klumper (eller eggetråder) og rør inn smøret. Avkjøl sitronkremen.

Dutch baby

Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 22 cm i diameter, og varm pannen i ovnen.
Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 22 cm i diameter, og varm pannen i ovnen.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen.
Stek pannekaken i cirka 20 minutter - til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Stek pannekaken i cirka 20 minutter - til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Topp pannekaken med et par gode skjeer sitronkrem, og dryss over blåbær, mynteblader og melis.
Topp pannekaken med et par gode skjeer sitronkrem, og dryss over blåbær, mynteblader og melis.
woman cooking

Bon appetit!

Sitronkrem

Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
Visp sammen egg, eggeplommer og maisenna.
Visp den varme sitronsaften inn i eggeblandingen. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring.
Gni kremen gjennom en fin sil for å fjerne eventuelle klumper (eller eggetråder) og rør inn smøret. Avkjøl sitronkremen.

Dutch baby

Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 22 cm i diameter, og varm pannen i ovnen.
Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 22 cm i diameter, og varm pannen i ovnen.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen.
Stek pannekaken i cirka 20 minutter - til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Stek pannekaken i cirka 20 minutter - til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Topp pannekaken med et par gode skjeer sitronkrem, og dryss over blåbær, mynteblader og melis.
Topp pannekaken med et par gode skjeer sitronkrem, og dryss over blåbær, mynteblader og melis.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?