Til hovedinnhold

Bær med mascarponekrem og honning-karamell

25 min
11 varer
208
Mascarponekrem med bær og honning

Sommerens bær storkoser seg like mye i dessertskåla som på kakefatet, og jeg nyter hver eneste munnfull. Enten de er forsiktig høstet med store og små hender, eller varsomt løftet opp fra en disk, er det er ingen som helst tvil om at friske saftige bær og fløyelsmyk krem hører sammen. Med noen dråper sitron her og der kommer den deilige friskheten enda tydeligere frem - helt uten tegn til sure miner.

Kunne det friste med en raus skål røde bær med tykk og deilig mascarponekrem, toppet med en honning-karamellsaus med ei litta klunk dessertvin?

Tips: Mascarponekrem kan byttes ut med vaniljeyoghurt eller pisket rømme (smakt til med litt sukker eller melis).

Sausen kan lages uten vin, eller vinen kan erstattes med appelsinsaft.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g bær, friske
  • pistasjnøtter, eller ristede mandler
  • mynteblader

Mascarponekrem

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløte
  • 50 g melis
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eller eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 ts sitronskall, finrevet

Honning-karamell

  • 1.5 dl honning, flytende
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss dessertvin
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g bær, friske
  • pistasjnøtter, eller ristede mandler
  • mynteblader

Mascarponekrem

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløte
  • 50 g melis
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eller eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 ts sitronskall, finrevet

Honning-karamell

  • 1.5 dl honning, flytende
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss dessertvin
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
Kok opp honningen i en liten kasserolle og la det koke et par minutter til honningen har fått en mørkere farge og blitt karamelliserte.
Tilsett sitronsaft, vin og vanilje.
La det koke litt videre til blandingen har sirupskonsistens. Avkjøl.
Visp sammen mascarpone, fløte, melis, vanilje og sitronskall til en tykk, myk krem. Vær litt forsiktig så du ikke pisker for mye, på grunn av høyt fettinnhold kan kremen lett «sprekke».
Rens og del bærene og fordel dem i passende skåler. Legg i en god klatt mascarponekrem og topp med honning-karamell. Pynt med litt hakket pistasj og noen mynteblader.
Rens og del bærene og fordel dem i passende skåler. Legg i en god klatt mascarponekrem og topp med honning-karamell. Pynt med litt hakket pistasj og noen mynteblader.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp honningen i en liten kasserolle og la det koke et par minutter til honningen har fått en mørkere farge og blitt karamelliserte.
Tilsett sitronsaft, vin og vanilje.
La det koke litt videre til blandingen har sirupskonsistens. Avkjøl.
Visp sammen mascarpone, fløte, melis, vanilje og sitronskall til en tykk, myk krem. Vær litt forsiktig så du ikke pisker for mye, på grunn av høyt fettinnhold kan kremen lett «sprekke».
Rens og del bærene og fordel dem i passende skåler. Legg i en god klatt mascarponekrem og topp med honning-karamell. Pynt med litt hakket pistasj og noen mynteblader.
Rens og del bærene og fordel dem i passende skåler. Legg i en god klatt mascarponekrem og topp med honning-karamell. Pynt med litt hakket pistasj og noen mynteblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?