Til hovedinnhold

Trifle

25 min
7 varer
606
Trifle

Trifle er en dessert som stammer fra England og består kort fortalt av kakebunn, vaniljekrem, pisket krem og frukt eller bær. Her har du muligheten til å forandre en «mislykket» bløtkake til en vakker dessert.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 0.5 stk sukkerbrød, eller formkake
  • 6 stykker sjokoladekjeks, eller mandelkjeks, biscotti e.l.
  • 2 dl bringebær, rørte, evt. jordbær
  • 3 dl fløte
  • 0.5 l vaniljekrem
  • bær, til pynt
  • appelsinjuice, evt. portvin eller sherry til dynking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk sukkerbrød, eller formkake
  • 6 stykker sjokoladekjeks, eller mandelkjeks, biscotti e.l.
  • 2 dl bringebær, rørte, evt. jordbær
  • 3 dl fløte
  • 0.5 l vaniljekrem
  • bær, til pynt
  • appelsinjuice, evt. portvin eller sherry til dynking
Skjær sukkerbrødet i tynne lag eller terninger. Knus kjeksen. Pisk fløten til krem.
Legg sukkerbrød (dynk det om ønskelig), rørte bær, kjeks, vaniljekrem og pisket krem lagvis i en pen bolle eller form. Avslutt med krem.
Lag gjerne desserten klar i god tid før servering, den blir bare bedre av å få en stund i kjøleskapet å godgjøre seg. Pynt ferdig rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær sukkerbrødet i tynne lag eller terninger. Knus kjeksen. Pisk fløten til krem.
Legg sukkerbrød (dynk det om ønskelig), rørte bær, kjeks, vaniljekrem og pisket krem lagvis i en pen bolle eller form. Avslutt med krem.
Lag gjerne desserten klar i god tid før servering, den blir bare bedre av å få en stund i kjøleskapet å godgjøre seg. Pynt ferdig rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?