Til hovedinnhold

Trifle

25 min
7 varer
601
Trifle

Trifle er en dessert som stammer fra England og består kort fortalt av kakebunn, vaniljekrem, pisket krem og frukt eller bær. Her har du muligheten til å forandre en «mislykket» bløtkake til en vakker dessert.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 0.5 stk sukkerbrød, eller formkake
  • 6 stykker sjokoladekjeks, eller mandelkjeks, biscotti e.l.
  • 2 dl bringebær, rørte, evt. jordbær
  • 3 dl fløte
  • 0.5 l vaniljekrem
  • bær, til pynt
  • appelsinjuice, evt. portvin eller sherry til dynking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk sukkerbrød, eller formkake
  • 6 stykker sjokoladekjeks, eller mandelkjeks, biscotti e.l.
  • 2 dl bringebær, rørte, evt. jordbær
  • 3 dl fløte
  • 0.5 l vaniljekrem
  • bær, til pynt
  • appelsinjuice, evt. portvin eller sherry til dynking
Skjær sukkerbrødet i tynne lag eller terninger. Knus kjeksen. Pisk fløten til krem.
Legg sukkerbrød (dynk det om ønskelig), rørte bær, kjeks, vaniljekrem og pisket krem lagvis i en pen bolle eller form. Avslutt med krem.
Lag gjerne desserten klar i god tid før servering, den blir bare bedre av å få en stund i kjøleskapet å godgjøre seg. Pynt ferdig rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær sukkerbrødet i tynne lag eller terninger. Knus kjeksen. Pisk fløten til krem.
Legg sukkerbrød (dynk det om ønskelig), rørte bær, kjeks, vaniljekrem og pisket krem lagvis i en pen bolle eller form. Avslutt med krem.
Lag gjerne desserten klar i god tid før servering, den blir bare bedre av å få en stund i kjøleskapet å godgjøre seg. Pynt ferdig rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?