Til hovedinnhold

Frisk ostekake med bær

1 h
13 varer
574
Ostekake med masse røde bær laget av Lise Finckenhagen

Denne ostekaken med bær er både enkel og knallgod. Bunnen består av kjeks og malte pistasjnøtter og ingen steking er nødvendig. Eneste som skal til er litt tid i kjøleskapet så ostekremen får satt seg før du fyller på med bær - masse bær! Pistasjnøttene i bunnen kan erstattes med andre nøtter, eller tilsvarende mengde mer kjeks.

Sommerens bær storkoser seg like mye i dessertskåla som på kakefatet, og jeg nyter hver eneste munnfull. Enten de er forsiktig høstet med store og små hender, eller varsomt løftet opp fra en disk, er det er ingen som helst tvil om at friske saftige bær og fløyelsmyk krem hører sammen. Med noen dråper sitron her og der kommer den deilige friskheten enda tydeligere frem - helt uten tegn til sure miner.

Du trenger en paiform eller springform, circa 22 cm i diameter. Beregne ekstra tid til avkjøling i kjøleskapet, cirka 4 timer.

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 100 g kjeks, gjerne Digestive
  • 50 g pistasjnøtter
  • 60 g smør, smeltet og avkjølt
  • 2 ss brunt sukker
  • 0.5 ts kanel, kan sløyfes

Ostekrem

  • 120 g sukker, helst ekstra finkornet
  • 300 g kremost naturell
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 stk gelatinplater
  • 1.5 stk sitron, saften
  • 4.5 dl fløte

Topping

  • 500 g bær, friske
  • mynteblader, og/eller spiselige blomster til pynt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Bunn

  • 100 g kjeks, gjerne Digestive
  • 50 g pistasjnøtter
  • 60 g smør, smeltet og avkjølt
  • 2 ss brunt sukker
  • 0.5 ts kanel, kan sløyfes

Ostekrem

  • 120 g sukker, helst ekstra finkornet
  • 300 g kremost naturell
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 stk gelatinplater
  • 1.5 stk sitron, saften
  • 4.5 dl fløte

Topping

  • 500 g bær, friske
  • mynteblader, og/eller spiselige blomster til pynt
Knus kjeksen til fine smuler og finhakk pistasjen. Rør sammen kjekssmuler, pistasj, smør, sukker og kanel.
Kle gjerne bunnen av formen med bakepapir og trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs med kantene. Sett formen i kjøleskapet så lenge.
Visp sammen sukker, ost og vanilje til en helt glatt krem.
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i cirka 7 min. Kok opp sitronsaften. Klem ut vannet fra gelatinplatene og løs opp gelatinen i den varme sitronsaften.
Hell saften forsiktig over i osteblandingen under omrøring og visp alt godt sammen. Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i osteblandingen.
Hell kremen over i kjeksbunnen og bre den jevnt utover. La ostekaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer.
Topp ostekaken med masse bær før servering. Pynt gjerne med mynteblader og/eller spiselige blomster.
Topp ostekaken med masse bær før servering. Pynt gjerne med mynteblader og/eller spiselige blomster.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen til fine smuler og finhakk pistasjen. Rør sammen kjekssmuler, pistasj, smør, sukker og kanel.
Kle gjerne bunnen av formen med bakepapir og trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs med kantene. Sett formen i kjøleskapet så lenge.
Visp sammen sukker, ost og vanilje til en helt glatt krem.
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i cirka 7 min. Kok opp sitronsaften. Klem ut vannet fra gelatinplatene og løs opp gelatinen i den varme sitronsaften.
Hell saften forsiktig over i osteblandingen under omrøring og visp alt godt sammen. Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i osteblandingen.
Hell kremen over i kjeksbunnen og bre den jevnt utover. La ostekaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer.
Topp ostekaken med masse bær før servering. Pynt gjerne med mynteblader og/eller spiselige blomster.
Topp ostekaken med masse bær før servering. Pynt gjerne med mynteblader og/eller spiselige blomster.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?