Til hovedinnhold

Amerikanske barer med blåbær

1 h
13 varer
468
Blåbærbarer av mørdeig og blåbærfyll

Dette er en herlig oppskrift på amerikanske «Blueberry Bars» med skikkelig god blåbærsmak. Kakene lages med mørdeig i bunnen, og det er også mørdeig som smuldres på toppen. En nydelig sommerkake!

Oppskriften passer til liten langpanne.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 250 g smør
  • 1 stk egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Fyll

  • 500 g blåbær
  • 1 stk sitron, skallet
  • 2 ss sitronsaft
  • 100 g sukker
  • 2 ss maizenna
  • 200 g blåbærsyltetøy, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 250 g smør
  • 1 stk egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Fyll

  • 500 g blåbær
  • 1 stk sitron, skallet
  • 2 ss sitronsaft
  • 100 g sukker
  • 2 ss maizenna
  • 200 g blåbærsyltetøy, kan sløyfes
Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker, bakepulver og kanel i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.)
Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.
Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.
Rens blåbærene. Vend revet sitronskall og sitronsaft sammen med bærene. Bland sukker og maizenna i en skål. Ha dette deretter i bollen med blåbærene og bland godt slik at blåbærene blir jevnt dekket.
Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Legg eventuelt små klatter med blåbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene. Smuldre resten av mørdeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter. Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er fine å fryse.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker, bakepulver og kanel i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.)
Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.
Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.
Rens blåbærene. Vend revet sitronskall og sitronsaft sammen med bærene. Bland sukker og maizenna i en skål. Ha dette deretter i bollen med blåbærene og bland godt slik at blåbærene blir jevnt dekket.
Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Legg eventuelt små klatter med blåbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene. Smuldre resten av mørdeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter. Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er fine å fryse.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?