Til hovedinnhold

Amerikanske barer med blåbær

1 h
13 varer
455
Blåbærbarer av mørdeig og blåbærfyll

Dette er en herlig oppskrift på amerikanske «Blueberry Bars» med skikkelig god blåbærsmak. Kakene lages med mørdeig i bunnen, og det er også mørdeig som smuldres på toppen. En nydelig sommerkake!

Oppskriften passer til liten langpanne.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 250 g smør
  • 1 stk egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Fyll

  • 500 g blåbær
  • 1 stk sitron, skallet
  • 2 ss sitronsaft
  • 100 g sukker
  • 2 ss maizenna
  • 200 g blåbærsyltetøy, kan sløyfes

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 400 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 250 g smør
  • 1 stk egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Fyll

  • 500 g blåbær
  • 1 stk sitron, skallet
  • 2 ss sitronsaft
  • 100 g sukker
  • 2 ss maizenna
  • 200 g blåbærsyltetøy, kan sløyfes
Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker, bakepulver og kanel i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.)
Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.
Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.
Rens blåbærene. Vend revet sitronskall og sitronsaft sammen med bærene. Bland sukker og maizenna i en skål. Ha dette deretter i bollen med blåbærene og bland godt slik at blåbærene blir jevnt dekket.
Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Legg eventuelt små klatter med blåbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene. Smuldre resten av mørdeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter. Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er fine å fryse.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker, bakepulver og kanel i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.)
Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.
Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.
Rens blåbærene. Vend revet sitronskall og sitronsaft sammen med bærene. Bland sukker og maizenna i en skål. Ha dette deretter i bollen med blåbærene og bland godt slik at blåbærene blir jevnt dekket.
Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Legg eventuelt små klatter med blåbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene. Smuldre resten av mørdeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter. Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er fine å fryse.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?