Til hovedinnhold

Linsefritters med dill, spinat og geitost

30 min
9 varer
75
Linsefritters med dill, spinat og geitost

Når du etterhvert behersker det å lage fritters, så er disse perfekte å lage med bare en liten håndfull ingredienser. Det er helt utrolig hvordan en boks med linser kan gjøre dette til et fullverdig måltid for mange, skriver Jessica Elliot Dennison i sin bok Tin Can Magic, hvor denne oppskriften er hentet fra.
Tips: Du kan erstatte geitosten med feta, halloumi, cheddar eller salt ricotta. Og dill kan erstattes med persille eller basilikum. I stedenfor linser kan du bruke kikerter, hvit bønner eller kidneybønner.
Foto: Matt Russell.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g spinat
  • 1 bunt dill
  • 1 boks grønne linser, 390 gramsboks, skylt
  • 85 g brødsmuler, helst fra surdeig
  • 2 stk egg
  • 75 g hvit geitost, revet, smuldret
  • 1 stk sitron, kun skallet, finrevet
  • 150 g rapsolje, eller annen lett olje
  • flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g spinat
  • 1 bunt dill
  • 1 boks grønne linser, 390 gramsboks, skylt
  • 85 g brødsmuler, helst fra surdeig
  • 2 stk egg
  • 75 g hvit geitost, revet, smuldret
  • 1 stk sitron, kun skallet, finrevet
  • 150 g rapsolje, eller annen lett olje
  • flaksalt
Først ha i 400 ml vann i en stor og dyp panne, gi det et oppkok og så ha i spinaten og dillen og la det småkoke i 2-3 minutter. til det har sunket sammen. Sil av vannet og skyll under kaldt vann. Grovhakk så spinaten og dillen.
Ha dill og spinat i en foodprosessor, sammen med linsene, brødsmuler, egg, geitost og sitronskall. Bland så sammen. Forsøk å ikke kjøre blandingen for hardt, det er fint å beholde litt tekstur i frittersene - du vil helst ikke lage linsesmoothie.
Form linse-miksen til 12 fritters, små burgerliknende kaker. Bruk cirka en stor toppet spiseskje per kake. Sett så tilside på en tallerken.
Skyll av stekepannen og tilsett oljen. Ha varmen på medium. Legg klar litt kjøkkenpapir på et par tallerkner. du har stående like ved. Sjekk om oljen er varm ved å ha i litt linsemiks. Hvis det bobler og surrer, er du klar til å fritere. La hver fritter steke i cirka 3-4 minutter på hver side, eller til du ser de er sprøstekt langs kantene. Bruk en øse med hull og løft frittersene over på kjøkkenpapiret. Ha over flaksalt. Fortsett til du har stekt alle. Ha i ny olje underveis om du behøver det.
Ha tre fritters på hver tallerken, og server med en sitronbåt.
woman cooking

Bon appetit!

Først ha i 400 ml vann i en stor og dyp panne, gi det et oppkok og så ha i spinaten og dillen og la det småkoke i 2-3 minutter. til det har sunket sammen. Sil av vannet og skyll under kaldt vann. Grovhakk så spinaten og dillen.
Ha dill og spinat i en foodprosessor, sammen med linsene, brødsmuler, egg, geitost og sitronskall. Bland så sammen. Forsøk å ikke kjøre blandingen for hardt, det er fint å beholde litt tekstur i frittersene - du vil helst ikke lage linsesmoothie.
Form linse-miksen til 12 fritters, små burgerliknende kaker. Bruk cirka en stor toppet spiseskje per kake. Sett så tilside på en tallerken.
Skyll av stekepannen og tilsett oljen. Ha varmen på medium. Legg klar litt kjøkkenpapir på et par tallerkner. du har stående like ved. Sjekk om oljen er varm ved å ha i litt linsemiks. Hvis det bobler og surrer, er du klar til å fritere. La hver fritter steke i cirka 3-4 minutter på hver side, eller til du ser de er sprøstekt langs kantene. Bruk en øse med hull og løft frittersene over på kjøkkenpapiret. Ha over flaksalt. Fortsett til du har stekt alle. Ha i ny olje underveis om du behøver det.
Ha tre fritters på hver tallerken, og server med en sitronbåt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?