Til hovedinnhold

Tomatsaus med smør og fettuccine

45 min
10 varer
289
Tomatsaus med smør og fettuccine

– Tomatsmør-sausen til pasta fra boken min Tin Can Magic har trolig vært en av mine mest lagde retter, sier kokk og kokebokforfatter Jessica Elliot Dennison, om denne hverdagsfavoritten.
Oppskriften er også hentet fra denne boken.
Tips: Du kan erstatte fetaosten med ricotta, parmesan, halloumi eller pecorino. Og tomatene kan også erstattes med friske tomater, finhakkede eller passata.
Foto: Matt Russell.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 3 ss rapsolje, eller annen lett olje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 0.5 ts chiliflak
  • 0.5 stk løk, skrelt, ikke oppkuttet
  • 50 g smør
  • 1 ts havsalt, flak, feks Maldon
  • 1 klype sukker, valgfritt
  • 150 g pasta, helst tørr fettuccine
  • 50 g fetaost

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 ss rapsolje, eller annen lett olje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 0.5 ts chiliflak
  • 0.5 stk løk, skrelt, ikke oppkuttet
  • 50 g smør
  • 1 ts havsalt, flak, feks Maldon
  • 1 klype sukker, valgfritt
  • 150 g pasta, helst tørr fettuccine
  • 50 g fetaost
Start med å varme oljen og hvitløken i en medium stor panne, over medium varme i cirka 1-2 minutter til de begynner å lukte godt og begynner å bli gyldne.
Ha i tomatene, chiliflak, den halve løken, smør og salt. Kok opp og sett så ned varmen. Småkok i 25-30 minutter og rør om av og til.
Ha i litt vann om den blir for tørr eller koker inn for mye. Ta ut løken, og så smakssett sausen med pepper og salt. Ta i en liten klype sukker om du synes den er for syrlig.
Når tomatene har kokt i cirka 15 minutter, koker du opp vann i en stor gryte og koker pastaen til den er al dente (følg koketid på pakken). Bruk en klype og løft pastaen over i tomatsausen, før du har i en kopp med pastavannet og rører godt rundt til all pastaen er dekket av tomatsaus.
Fordel på to tallerkner og tilslutt finriv fetaost over.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å varme oljen og hvitløken i en medium stor panne, over medium varme i cirka 1-2 minutter til de begynner å lukte godt og begynner å bli gyldne.
Ha i tomatene, chiliflak, den halve løken, smør og salt. Kok opp og sett så ned varmen. Småkok i 25-30 minutter og rør om av og til.
Ha i litt vann om den blir for tørr eller koker inn for mye. Ta ut løken, og så smakssett sausen med pepper og salt. Ta i en liten klype sukker om du synes den er for syrlig.
Når tomatene har kokt i cirka 15 minutter, koker du opp vann i en stor gryte og koker pastaen til den er al dente (følg koketid på pakken). Bruk en klype og løft pastaen over i tomatsausen, før du har i en kopp med pastavannet og rører godt rundt til all pastaen er dekket av tomatsaus.
Fordel på to tallerkner og tilslutt finriv fetaost over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?