Til hovedinnhold

Entrecôte med urtesmør, quinoasalat og sitrusdressing

45 min
20 varer
527
Entrecôte med urtesmør, quinoasalat og sitrusdressing

Slik tilbereder du entrecôte på grillen. Server med deilig tilbehør som hjemmelaget urtesmør, quinoasalat med blomkål, kikerter og mais som toppes med en sitrus- og urtedressing. 

Oppskriften er det Helle Øder Valebrokk som står bak.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk entrecôte, à 400 gram
  • salt og kvernet pepper

Urtesmør

  • 250 g smør
  • 2 ss persille, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 0.5 stk sitron, saften og revet skall
  • 1 ts flaksalt

Quinoasalat

  • 1 dl quinoa
  • 1 stk blomkål, skåret i skiver (fra topp til stilk)
  • 1 stk maiskolbe
  • 1 boks kikerter
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ss olivenolje
  • bladpersille

Sitrus- og urtedressing

  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 1 ts appelsinskall, finrevet
  • 1 ss persille, finhakket
  • 1 ss mynte, finhakket
  • 1 ss koriander, finhakket
  • 6 ss olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk entrecôte, à 400 gram
  • salt og kvernet pepper

Urtesmør

  • 250 g smør
  • 2 ss persille, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 0.5 stk sitron, saften og revet skall
  • 1 ts flaksalt

Quinoasalat

  • 1 dl quinoa
  • 1 stk blomkål, skåret i skiver (fra topp til stilk)
  • 1 stk maiskolbe
  • 1 boks kikerter
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ss olivenolje
  • bladpersille

Sitrus- og urtedressing

  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 1 ts appelsinskall, finrevet
  • 1 ss persille, finhakket
  • 1 ss mynte, finhakket
  • 1 ss koriander, finhakket
  • 6 ss olivenolje
Entrecôte: Legg biffene på direkte varme og så over på indirekte varme etter at du har fått en fin stekeskorpe. Kjernetemperaturen på entrecôten skal være 56 grader når den er ferdig, hvis du liker den medium stekt.
Kryddersmør: Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller med miksmaster. Ha urtesmøret over på et stykke plastfilm eller bakepapir og form til en tykk pølse. Stram i begge ender og legg kjøling. Skjær skiver av urtesmøret ved servering. Kan 
oppbevares i fryseren.
Quinoasalat: Kok quinoa som anvist på pakken. Stek kikerter i pannen med olivenolje. Strø over paprikapulver og stek til kikertene begynner å poppe i pannen.
Grill skiver av blomkål til konsistensen blir myk og kantene svis lett. Grill maiskolben og skjær kjernene av kolben. Dander alle ingrediensene til salaten på et fat.
Dressingen: Bland sammen alle ingrediensene og
server til salaten.
Skjær entrecôten i skiver og server med urtesmør og quinoasalat med sitrus- og urtedressing over.
woman cooking

Bon appetit!

Entrecôte: Legg biffene på direkte varme og så over på indirekte varme etter at du har fått en fin stekeskorpe. Kjernetemperaturen på entrecôten skal være 56 grader når den er ferdig, hvis du liker den medium stekt.
Kryddersmør: Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller med miksmaster. Ha urtesmøret over på et stykke plastfilm eller bakepapir og form til en tykk pølse. Stram i begge ender og legg kjøling. Skjær skiver av urtesmøret ved servering. Kan 
oppbevares i fryseren.
Quinoasalat: Kok quinoa som anvist på pakken. Stek kikerter i pannen med olivenolje. Strø over paprikapulver og stek til kikertene begynner å poppe i pannen.
Grill skiver av blomkål til konsistensen blir myk og kantene svis lett. Grill maiskolben og skjær kjernene av kolben. Dander alle ingrediensene til salaten på et fat.
Dressingen: Bland sammen alle ingrediensene og
server til salaten.
Skjær entrecôten i skiver og server med urtesmør og quinoasalat med sitrus- og urtedressing over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?