Til hovedinnhold

Porchettasandwich med gremolata og hvitløksmajones

1 h
11 varer
123
Porchettasandwich med gremolata og hvitløksmajones

Porchettasandwich med gremolata og hvitløksmajones er en sandwich du neppe vil glemme! Bruk en ferdigrullet porchetta. Du kan også bruke et stykke tynnribbe eller buklist uten bein, krydret på kjøttsiden med hakket salvie, persille og rosmarin, salt og pepper. Kjøttet rulles deretter og bindes sammen med mathyssing med svoren på utsiden. 

Oppskriften er det Helle Øder Valebrokk som står bak.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk porchetta
  • landbrød
  • ruccolasalat

Gremolata

  • 1 dl persille, finhakket
  • 1 stk sitron, vasket godt
  • 1 fedd hvitløk

Hvitløksmajones

  • 0.5 ts flaksalt
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 stk egg
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl solsikkeolje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk porchetta
  • landbrød
  • ruccolasalat

Gremolata

  • 1 dl persille, finhakket
  • 1 stk sitron, vasket godt
  • 1 fedd hvitløk

Hvitløksmajones

  • 0.5 ts flaksalt
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 stk egg
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl solsikkeolje
Legg porchettaen på indirekte varme på grillen. Der skal den ligge til kjernetemperaturen er 68 grader.
Snu porchettaen underveis. La hvile før du skjærer av hyssing og skjærer den i cirka 2 cm skiver.
Lag gremolata. Finhakk persille og hvitløk. Finriv skall av en sitron og bland sammen.
Lag så hvitløksmajones. Ha sennep, egg (plomme og hvite), salt, hvitløk og sitronsaft i en beholder. Bland med stavmikser og spe med oljen til majonesen er tykk. Størrelsen på egget betyr mye for hvor mye olje du må tilsette.
Rist skiver av landbrød på grillen.
Smør to av skivene med hvitløksmajones. Legg på en skive nygrillet porchetta og noen rucolablader.
Dryss over litt gremolata og topp med mer ruccola før du legger på en skive landbrød. Spis som sandwich.
woman cooking

Bon appetit!

Legg porchettaen på indirekte varme på grillen. Der skal den ligge til kjernetemperaturen er 68 grader.
Snu porchettaen underveis. La hvile før du skjærer av hyssing og skjærer den i cirka 2 cm skiver.
Lag gremolata. Finhakk persille og hvitløk. Finriv skall av en sitron og bland sammen.
Lag så hvitløksmajones. Ha sennep, egg (plomme og hvite), salt, hvitløk og sitronsaft i en beholder. Bland med stavmikser og spe med oljen til majonesen er tykk. Størrelsen på egget betyr mye for hvor mye olje du må tilsette.
Rist skiver av landbrød på grillen.
Smør to av skivene med hvitløksmajones. Legg på en skive nygrillet porchetta og noen rucolablader.
Dryss over litt gremolata og topp med mer ruccola før du legger på en skive landbrød. Spis som sandwich.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?