Til hovedinnhold

Jordbærsmuldrepai med mandler

1 h 30 min
12 varer
685
Jordbærsmuldrepai med mandler

Jordbærsmuldrepai med mandler er sommerens beste pai!

I denne oppskriften er det laget en paibunn, men hvis du vil forenkle det hele kan du droppe mørdeigen og ha jordbærene rett i formen før du drysser over smuldredeigen.

Hvis du har rabarbra liggende, kan noe av jordbærene byttes ut med renset rabarbra delt i biter. Sukkermengden kan du varierer i forhold til sødmen på bærene. Potetmelet jevner fyllet, så det ikke blir altfor flytende.

Vaniljeis er alltid godt tilbehør, og det samme med vaniljesaus.

Oppskriften passer til en paiform som er cirka 22-24 cm i diameter.

Ingredienser

8
porsjoner

Paibunn

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, sammenvispet, mellomstort

Fyll

  • 600 g jordbær, rensede
  • 200 g sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 stk vaniljestang, frøene, evt 1-2 skjeer i ekte vanilje

Smuldredeig

  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 50 g brunt sukker
  • 50 g sukker
  • 100 g mandler, hakkede
  • vaniljeis, til servering

Slik gjør du:

Paibunn

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, sammenvispet, mellomstort

Fyll

  • 600 g jordbær, rensede
  • 200 g sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 stk vaniljestang, frøene, evt 1-2 skjeer i ekte vanilje

Smuldredeig

  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 50 g brunt sukker
  • 50 g sukker
  • 100 g mandler, hakkede
  • vaniljeis, til servering
Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene.  Smøret trenger ikke å bli finfordelt, det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett melis og egg og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet en times tid før bruk.
Varm ovnen til 180 grader.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Trykk den godt inntil sidene.
Del jordbærene i mindre biter. Bland bærene med sukker, potetmel og vanilje, og ha alt over i paibunnen.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen, og dryss den i et jevnt lag over jordbærfyllet.
Stek paien midt i ovnen i cirka 50 minutter. Hvis overflaten blir veldig mørk underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene.  Smøret trenger ikke å bli finfordelt, det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett melis og egg og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet en times tid før bruk.
Varm ovnen til 180 grader.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Trykk den godt inntil sidene.
Del jordbærene i mindre biter. Bland bærene med sukker, potetmel og vanilje, og ha alt over i paibunnen.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen, og dryss den i et jevnt lag over jordbærfyllet.
Stek paien midt i ovnen i cirka 50 minutter. Hvis overflaten blir veldig mørk underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?