Til hovedinnhold

Himmelsk marengskake

3 h
12 varer
1.6k
Himmelsk marengskake

Himmelsk marengskake er en nydelig kake som ble publisert på Det søte liv tilbake i 2006. Kaken har blitt en av de mest populære kakene på Det søte liv i løpet av disse årene.

Himmelsk marengskake består av en tynn sukkerbrødbunn, som dekkes med en deilig sjokoladekrem og deretter pisket fløtekrem. Toppen består av en marengsbunn som lages med brunt sukker. Kaken er pyntet med hakket kokesjokolade og peanøtter.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Kakebunn

  • 3 stykker eggeplomme
  • 1 stk egg
  • 80 g sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Marengsbunn

  • 3 stykker eggehvite
  • 180 g brunt sukker
  • 50 g kokesjokolade
  • 50 g peanøtter

Sjokoladekrem

  • 75 g smør
  • 100 g kokesjokolade
  • 100 g melis
  • 2 stykker eggeplomme

kremfyll

  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du:

Kakebunn

  • 3 stykker eggeplomme
  • 1 stk egg
  • 80 g sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Marengsbunn

  • 3 stykker eggehvite
  • 180 g brunt sukker
  • 50 g kokesjokolade
  • 50 g peanøtter

Sjokoladekrem

  • 75 g smør
  • 100 g kokesjokolade
  • 100 g melis
  • 2 stykker eggeplomme

kremfyll

  • 3 dl kremfløte
Pisk eggeplommer og det hele egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Stek kakebunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 20-25 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kakebunnen helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Til marengsbunnen piskes eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse.
Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og dryss straks hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen.
Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen.
Rør i melis til den har løst seg opp helt. Visp deretter inn eggeplommene.
Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket fløtekrem. Legg marengsbunnen på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggeplommer og det hele egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Stek kakebunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 20-25 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kakebunnen helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Til marengsbunnen piskes eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse.
Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og dryss straks hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen.
Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen.
Rør i melis til den har løst seg opp helt. Visp deretter inn eggeplommene.
Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket fløtekrem. Legg marengsbunnen på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?