Til hovedinnhold

Kremet pasta med ørret på primus

1 h
11 varer
100
Kremet pasta med ørret på primus

Turmat trenger ikke være kjedelig. Lag kremet pasta med ørret på primus! Retten er både enkel å tilberede, god på smak og ypperlig å gjøre klar i naturen. Her er det brukt erter og vårløk, men du kan gjerne variere med sopp, paprika eller annet tilbehør i sausen hvis du foretrekker det.

Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, for da er den unnagjort en fei når du er ute på tur.

Du trenger: To store plastbokser, to små plastbokser, primus med kjele, gass og sleiv

Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g ørretfilet
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss parmesan, revet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian, tørket eller fersk

Pastasalat

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g erter, frosne
  • 2 stk vårløk
  • 3 dl fløte

Slik gjør du:

  • 700 g ørretfilet
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss parmesan, revet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian, tørket eller fersk

Pastasalat

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g erter, frosne
  • 2 stk vårløk
  • 3 dl fløte

Forberedelser hjemme:

Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten.
Del ørretfileten i mellomstore biter på ca. 2x2 cm.  Ha dem over i en mellomstor plastboks.
Kok tagliatellen etter anvisning på pakken minus 3 minutter da den vil koke på primusen også. Ha i de frosne ertene.
Del vårløken i skiver og ha det over i en stor boks sammen med blandingen av tagliatelle og erter.
Bland sammen salt, pepper og timian i en liten boks.
Press et fedd hvitløk i en liten boks og tilsett smør og revet parmesan.

På primusen:

Fyr opp primusen på medium varme og ha smørblandingen i kjelen.
Tilsett ørretbitene og krydderblandingen, og la det steke i 2-3 minutter.
Tilsett matfløten og blandingen med tagliatelle, erter og vårløk. Rør det hele sammen med en sleiv.
La det småkoke i ca. 3 minutter før det serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Forberedelser hjemme:

Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten.
Del ørretfileten i mellomstore biter på ca. 2x2 cm.  Ha dem over i en mellomstor plastboks.
Kok tagliatellen etter anvisning på pakken minus 3 minutter da den vil koke på primusen også. Ha i de frosne ertene.
Del vårløken i skiver og ha det over i en stor boks sammen med blandingen av tagliatelle og erter.
Bland sammen salt, pepper og timian i en liten boks.
Press et fedd hvitløk i en liten boks og tilsett smør og revet parmesan.

På primusen:

Fyr opp primusen på medium varme og ha smørblandingen i kjelen.
Tilsett ørretbitene og krydderblandingen, og la det steke i 2-3 minutter.
Tilsett matfløten og blandingen med tagliatelle, erter og vårløk. Rør det hele sammen med en sleiv.
La det småkoke i ca. 3 minutter før det serveres.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?