Til hovedinnhold

Stekt makrell i hjertesalat på primus

1 h
12 varer
30
Stekt makrell i hjertesalat på primus

Lag stekt makrell på primus, og du trenger ikke en gang kniv og gaffel. Fisken danderes nemlig i hjertesalat og spises med hendene. Den er derfor perfekt å spise på tur! Du kan selvfølgelig velge annet tilbehør som for eksempel potetsalat, løk eller fennikel. Når du skal spise denne retten ute, er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme. Det anbefales å ta med to mellomstore plastbokser, primus med stekepanne, gass og stekespade

Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Ingredienser

4
porsjoner

Makrell

  • 700 g makrellfilet
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør

Tilbereding

  • 1 stk hjertesalat
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts dill

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Makrell

  • 700 g makrellfilet
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør

Tilbereding

  • 1 stk hjertesalat
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts dill

Forberedelser hjemme:

Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en plastboks.
Knekk av bladene på hjertesalaten og legg dem i en plastboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha plast på. Ha det over i boksen med hjertesalat.
Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en plastboks

På primusen:

Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen.
Tilsett makrellstykkene og la de steke i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt.
Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene og avslutt med dressing på topp.
woman cooking

Bon appetit!

Forberedelser hjemme:

Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en plastboks.
Knekk av bladene på hjertesalaten og legg dem i en plastboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha plast på. Ha det over i boksen med hjertesalat.
Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en plastboks

På primusen:

Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen.
Tilsett makrellstykkene og la de steke i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt.
Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene og avslutt med dressing på topp.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?