Til hovedinnhold

Varmrøkt ørret med potetsalat på primus

1 h
12 varer
56
Varmrøkt ørret med potetsalat på primus

Med denne enkle og raske metoden har du et herlig måltid på tur. Varmrøkt ørret kan nemlig helt fint lages på primus! Siden selve røykingen krever at du følger litt med underveis, så kan det være lurt å ta med en hjemmelaget potetsalat som er klar for servering. Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, for da er den unnagjort en fei når du er ute på tur. 

Utstyr som anbefales: En stor plastboks, primus med kjele, gass, stekespade, blader fra bjørk, or eller osp.

Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g ørret
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 3 ss einebær

Potetsalat

  • 500 g nypotet
  • 0.5 stk purreløk
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 ss majones
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 100 g spirer

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 700 g ørret
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 3 ss einebær

Potetsalat

  • 500 g nypotet
  • 0.5 stk purreløk
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 ss majones
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 100 g spirer

Forberedelser hjemme:

Rens og skyll ørreten og tørk den med litt papir.
Ha godt med salt og litt pepper i buken på fisken og legg den i en plastpose før du drar. Da får saltet tid til å trekke litt inn i fisken.
Om du ikke tar sjansen på at du finner pinner og blader til røykingen på tur, så kan det sankes hjemme og legges i en pose.
Skyll potetene og kok dem møre med skallet på. Avkjøl potetene, del dem i fire og ha dem over i en bolle.
Del rødløk og purre i skiver og ha det over i bollen med potetene.
I en annen bolle blander du sammen creme fraiche, majones, dijonsennep, sitronsaft, salt og pepper. Bland det godt sammen og ha det over i bollen med potetene og løken. Bland det godt sammen og vend spirene forsiktig inn til slutt.
Ha det over i en plastboks.

På primusen:

Legg et par tynne pinner på kryss og tvers i bunnen av kjelen på primusen.
Legg en seng av einebær og blader fra bjørk, or eller osp på topp av pinnene.
Legg noen kvister på kryss og tvers over dette, slik at det blir en slags rist fisken eller fiskebitene kan ligge på.
Sett kjelen på primusen og sett på et lokk. Ikke ha alt for sterk varme, men nok til at einebærene begynner å ryke.
La fisken røyke i 15-20 min, eller til skinnet slipper og kjøttet slipper beina. Tiden vil variere med størrelsen på fisken, så man må følge litt med.
Er det for lite einebær og blader, kan dette blir opprøykt før fisken er ferdig. Da er det bare å ta ut fisken og fylle på med litt mer.
Server varmrøkt ørret med hjemmelaget potetsalat.
woman cooking

Bon appetit!

Forberedelser hjemme:

Rens og skyll ørreten og tørk den med litt papir.
Ha godt med salt og litt pepper i buken på fisken og legg den i en plastpose før du drar. Da får saltet tid til å trekke litt inn i fisken.
Om du ikke tar sjansen på at du finner pinner og blader til røykingen på tur, så kan det sankes hjemme og legges i en pose.
Skyll potetene og kok dem møre med skallet på. Avkjøl potetene, del dem i fire og ha dem over i en bolle.
Del rødløk og purre i skiver og ha det over i bollen med potetene.
I en annen bolle blander du sammen creme fraiche, majones, dijonsennep, sitronsaft, salt og pepper. Bland det godt sammen og ha det over i bollen med potetene og løken. Bland det godt sammen og vend spirene forsiktig inn til slutt.
Ha det over i en plastboks.

På primusen:

Legg et par tynne pinner på kryss og tvers i bunnen av kjelen på primusen.
Legg en seng av einebær og blader fra bjørk, or eller osp på topp av pinnene.
Legg noen kvister på kryss og tvers over dette, slik at det blir en slags rist fisken eller fiskebitene kan ligge på.
Sett kjelen på primusen og sett på et lokk. Ikke ha alt for sterk varme, men nok til at einebærene begynner å ryke.
La fisken røyke i 15-20 min, eller til skinnet slipper og kjøttet slipper beina. Tiden vil variere med størrelsen på fisken, så man må følge litt med.
Er det for lite einebær og blader, kan dette blir opprøykt før fisken er ferdig. Da er det bare å ta ut fisken og fylle på med litt mer.
Server varmrøkt ørret med hjemmelaget potetsalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?