Til hovedinnhold

Sjokolade-ispinner med marengs

45 min
8 varer
176
Sjokolade-ispinner med marengs

Sjokolade-ispinner med marengs kan du gjerne fryse rett ned i en beholder i stedet. Du må altså ikke lage ispinner. Isblandingen er ikke avhengig av å bli kjørt i en ismaskin eller å bli rørt i ofte under innfrysning. Konsistensen blir seig og god, helt uten iskrystaller. Ønsker du å tilsette noe ekstra, kan blandingen smakes til med kaffe. Bruk helst instant espressopulver. Du kan også vende inn hakkede nøtter som peanøtter eller ristede hasselnøtter.

Sukkermengden kan variere mellom 80 og 100 g, det kommer litt an på hvor mørk sjokolade du bruker. De som liker det søtt og seigt visper i tillegg opp en marengs som smøres på halve ispinnen. Dette brennes av rett før servering, som en toastet marshmallow på toppen av det hele.

Et tips er å sette sjokoladeblandingen i kjøleskapet i stedet. Da får du en deilig sjokolademousse.

Oppskriften gir 10 ispinner. Frysetid er ikke medregnet i tidsbruken. 

Ingredienser

5
porsjoner

Sjokoladeis

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2.5 dl fløte
  • 80 g sukker
  • 1 dl vann
  • 5 stykker eggeplomme

Marengs

  • 2 stykker eggehvite
  • 100 g sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ss limesaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladeis

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2.5 dl fløte
  • 80 g sukker
  • 1 dl vann
  • 5 stykker eggeplomme

Marengs

  • 2 stykker eggehvite
  • 100 g sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ss limesaft
Finhakk sjokoladen og smelt den i en bolle over vannbad. Visp fløten til myk krem.
Finhakk sjokoladen og smelt den i en bolle over vannbad. Visp fløten til myk krem.
Ha sukker og vann i en liten kasserolle. Kok opp og la sukkerlaken fosskoke i cirka 4 minutter, eller til den har fått sirupskonsistens.
Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin til de blir lysegule. Tilsett den varme sirupen mens maskinen går ved lav hastighet. Unngå å treffe vispen.
Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin til de blir lysegule. Tilsett den varme sirupen mens maskinen går ved lav hastighet. Unngå å treffe vispen.
Skru opp hastigheten og pisk videre til eggedosisen har romtemperatur.
Vend inn den smeltede sjokoladen og til slutt kremen.
Vend inn den smeltede sjokoladen og til slutt kremen.
Fyll sjokoladeblandingen over i is-former og sett ispinnene i fryseren. De bør helst få stå natten over.
Fyll sjokoladeblandingen over i is-former og sett ispinnene i fryseren. De bør helst få stå natten over.
Lag marengsen rett før servering. Pisk sammen eggehviter, sukker og salt i en stål- eller glassbolle.
Lag marengsen rett før servering. Pisk sammen eggehviter, sukker og salt i en stål- eller glassbolle.
Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt luftig og varm - cirka 55-60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet til marengsen blir tykk, blank og er romtemperert. Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Vend inn limesaften.
Ta ispinnen ut av formene. Gjør det gjerne litt i forkant og legg pinnene tilbake i fryseren frem til servering.
Ta ispinnen ut av formene. Gjør det gjerne litt i forkant og legg pinnene tilbake i fryseren frem til servering.
Smør litt marengs på isen og brenn av raskt med en crème brulée-brenner. Spises med det samme, eller legges tilbake i fryseren.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen og smelt den i en bolle over vannbad. Visp fløten til myk krem.
Finhakk sjokoladen og smelt den i en bolle over vannbad. Visp fløten til myk krem.
Ha sukker og vann i en liten kasserolle. Kok opp og la sukkerlaken fosskoke i cirka 4 minutter, eller til den har fått sirupskonsistens.
Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin til de blir lysegule. Tilsett den varme sirupen mens maskinen går ved lav hastighet. Unngå å treffe vispen.
Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin til de blir lysegule. Tilsett den varme sirupen mens maskinen går ved lav hastighet. Unngå å treffe vispen.
Skru opp hastigheten og pisk videre til eggedosisen har romtemperatur.
Vend inn den smeltede sjokoladen og til slutt kremen.
Vend inn den smeltede sjokoladen og til slutt kremen.
Fyll sjokoladeblandingen over i is-former og sett ispinnene i fryseren. De bør helst få stå natten over.
Fyll sjokoladeblandingen over i is-former og sett ispinnene i fryseren. De bør helst få stå natten over.
Lag marengsen rett før servering. Pisk sammen eggehviter, sukker og salt i en stål- eller glassbolle.
Lag marengsen rett før servering. Pisk sammen eggehviter, sukker og salt i en stål- eller glassbolle.
Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt luftig og varm - cirka 55-60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet til marengsen blir tykk, blank og er romtemperert. Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Vend inn limesaften.
Ta ispinnen ut av formene. Gjør det gjerne litt i forkant og legg pinnene tilbake i fryseren frem til servering.
Ta ispinnen ut av formene. Gjør det gjerne litt i forkant og legg pinnene tilbake i fryseren frem til servering.
Smør litt marengs på isen og brenn av raskt med en crème brulée-brenner. Spises med det samme, eller legges tilbake i fryseren.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?