Til hovedinnhold

Iskaffe «float»

15 min
8 varer
237
Iskaffe «float»

Når dagene er ekstra varme, eller du bare er fysen på en iskald fristelse, kan kanskje en iskaffe «float» være akkurat det du trenger. Ferskbrygget kaffe boostet med espresso, rask kjølt ned og servert med knust is, toppet med en dæsj sprudlende club soda og en stor kule vaniljeis. Og veldig gjerne litt sjokoladesaus og karamellsaus på toppen der igjen. Det blir iskaffen sin det! 

Tips :
Hvis du ønsker å søte iskaffen med sukkerlake må du lage den på forhånd. Kok opp 1 del sukker og 1 del vann. Tilsett ev krydder hvis du ønsker det, for eksempel en splittet vaniljestang og/eller en bit kanelstang (kardemomme, nellik og allehånde er også godt). La det småkoke til alt sukkeret er oppløst, cirka 3 minutter. Avkjøl sirupen (lag et par dl når du først er i gang, resten kan du ha stående på en flaske eller et glass i kjøleskapet, lett tilgjengelig til neste iskaffe).

Ingredienser

2
porsjoner
  • 4 dl kaffe, sterk, ferskbrygget
  • 4 stk espresso
  • isbiter
  • 1 dl club soda
  • 2 kule vaniljeis
  • sjokoladesaus
  • salt karamellsaus
  • sjokolade, hakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 dl kaffe, sterk, ferskbrygget
  • 4 stk espresso
  • isbiter
  • 1 dl club soda
  • 2 kule vaniljeis
  • sjokoladesaus
  • salt karamellsaus
  • sjokolade, hakket
Avkjøl den ferskbryggede kaffen og espresso raskest mulig.
Ha rikelig med isklumper over i to passende glass.
Hell over kaffen og topp med en dæsj Club soda, en stor kule vaniljeis og godt med sjokolade- og/eller karamellsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Avkjøl den ferskbryggede kaffen og espresso raskest mulig.
Ha rikelig med isklumper over i to passende glass.
Hell over kaffen og topp med en dæsj Club soda, en stor kule vaniljeis og godt med sjokolade- og/eller karamellsaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?