Til hovedinnhold

Rabarbrasyltetøy med jordbær og vanilje

30 min
4 varer
240
Rabarbrasyltetøy med jordbær og vanilje

Rabarbrasyltetøy med deilige smaker. La smaken av sommer leve langt ut over høsten og lag syltetøy av rabarbra-stilkene fra hagen (eller kjøp dem på butikken, om du vil). Fargen og smaken blir ekstra god om du har i noen jordbær, både frosne og friske bær funker fint.
Oppskriften holder til cirka ett mellomstort Norgesglass.
Flere fristende rabarbraoppskrifter finner du her

Ingredienser

1
porsjoner
  • 4 stilker rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 100 g sukker, smak til etterhvert
  • 1 ts vaniljepulver, ekte vanilje

Slik gjør du:

  • 4 stilker rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 100 g sukker, smak til etterhvert
  • 1 ts vaniljepulver, ekte vanilje
Vask og rens rabarbra-stilkene, kutt dem i cirka to centimer store biter før du har dem i en gryte sammen med jordbærene. Ha i sukker og vaniljen.
Sett på medium varme og gi det et oppkok. Rør innimellom, og la det småkoke cirka 10-15  minutter.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens rabarbra-stilkene, kutt dem i cirka to centimer store biter før du har dem i en gryte sammen med jordbærene. Ha i sukker og vaniljen.
Sett på medium varme og gi det et oppkok. Rør innimellom, og la det småkoke cirka 10-15  minutter.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?