Til hovedinnhold

Enkel rabarbrakake

1 h
12 varer
338
Enkel rabarbrakake

Dette er er en saftig, sommerlig og enkel kake. Rabarbrakake er perfekt å ha med på piknik i parken, lage på hyttekjøkkenet eller ha med på sommerbesøk til venner, og både små og store elsker den! Denne kaken er litt krydret og har også noen deilige hint av sitron. Server rabarbrakake med nypisket, lett søtet krem eller en kule vaniljeis. Den er også perfekt å pynte med noen spiselige blomster.

Oppskriften passer til en form som rommer cirka 1,5 - 2 liter.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 stilker rabarbra
  • 200 g kransekakedeig, eller mandelmasse
  • 1 stk sitron, kun skallet, finrevet
  • 100 g smør, romtemperert
  • 0.5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1 klype salt
  • 0.5 ts vaniljepulver, fra ekte vanilje
  • melis

Slik gjør du:

  • 2 stilker rabarbra
  • 200 g kransekakedeig, eller mandelmasse
  • 1 stk sitron, kun skallet, finrevet
  • 100 g smør, romtemperert
  • 0.5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1 klype salt
  • 0.5 ts vaniljepulver, fra ekte vanilje
  • melis
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør innsiden av en kakeform som rommer ca. 2 liter.
Rens rabarbastilkene og kutt dem i biter på ca. 0,5 centimeter.
Riv kransekakemassen på et grovt rivjern. Skyll sitronen og finriv skallet.
Bruk en miksmaster og bland mandelmassen, smør, sukker og sitronskallet. Deretter tilsetter du eggene, ett om gangen.
Bland mel, bakepulver, kardemomme, vaniljepulver og salt.
Vend inn melblandingen i mandelmasse-røren. Deretter rører du forsiktig inn rabarbrabitene.
Ha deigen i formen. Stek i ovnen i cirka 35-40 minutter. Sjekk med en bakenål når den begynner å se ferdig ut.
Avkjøl på en rist og sikt over melis når kaken er avkjølt.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør innsiden av en kakeform som rommer ca. 2 liter.
Rens rabarbastilkene og kutt dem i biter på ca. 0,5 centimeter.
Riv kransekakemassen på et grovt rivjern. Skyll sitronen og finriv skallet.
Bruk en miksmaster og bland mandelmassen, smør, sukker og sitronskallet. Deretter tilsetter du eggene, ett om gangen.
Bland mel, bakepulver, kardemomme, vaniljepulver og salt.
Vend inn melblandingen i mandelmasse-røren. Deretter rører du forsiktig inn rabarbrabitene.
Ha deigen i formen. Stek i ovnen i cirka 35-40 minutter. Sjekk med en bakenål når den begynner å se ferdig ut.
Avkjøl på en rist og sikt over melis når kaken er avkjølt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?