Til hovedinnhold

Lammekebab med bulgursalat, myntedressing og aprikoschutney

1 h
19 varer
209
Lammekebab med bulgursalat, myntedressing og aprikoschutney

Får du ikke tak i ferdige kebab blander du dem selv med lammekjøttdeig og varme krydder som kanel, spisskummen, paprika og koriander etter smak. 

Oppskriften er det Helle Øder Valebrokk som står bak.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g lammekjøttdeig, eller 4-8 ferdige lammekebab

Bulgursalat

  • 2 dl bulgurgryn
  • 0.5 stk granateple, kjernene
  • 1 stk aubergine, grillet i skivet
  • 0.5 stk squash, grillet i skiver
  • 2 stk spisspaprika, grillet hel og flådd
  • 2 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Myntedressing

  • 2 dl gresk yoghurt, eller tyrkisk
  • 3 ss mynte, finhakket
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 ts sukker
  • salt og kvernet pepper

Aprikoschutney

  • 250 g aprikos, delt i terninger
  • 80 g tørket aprikos, delt i terninger
  • 2 ss ingefær, revet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 40 g brunt sukker
  • 2 dl vann
  • 0.5 dl eddik 7%
  • 1 ss mynte, hakket

Slik gjør du:

  • 600 g lammekjøttdeig, eller 4-8 ferdige lammekebab

Bulgursalat

  • 2 dl bulgurgryn
  • 0.5 stk granateple, kjernene
  • 1 stk aubergine, grillet i skivet
  • 0.5 stk squash, grillet i skiver
  • 2 stk spisspaprika, grillet hel og flådd
  • 2 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Myntedressing

  • 2 dl gresk yoghurt, eller tyrkisk
  • 3 ss mynte, finhakket
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 ts sukker
  • salt og kvernet pepper

Aprikoschutney

  • 250 g aprikos, delt i terninger
  • 80 g tørket aprikos, delt i terninger
  • 2 ss ingefær, revet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 40 g brunt sukker
  • 2 dl vann
  • 0.5 dl eddik 7%
  • 1 ss mynte, hakket
Lammekebab grilles på spyd på direkte varme. Grill kebabene til de er gjennomstekte og gylne.
Grill skiver av aubergine og squash til de er myke. Ha dem i en skål og dryss over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
Paprika grilles til skallet er sort. Ta av grillen og riv av det svidde skallet. Fjern kjernehus og skjær kjøttet i strimler eller stykker.
Kok bulgur som anvist på pakken. Legg på et fat. Strø over granateplekjerner og legg på aubergineskiver, squash og paprika. Pynt med mynteblader.
Bland sammen ingrediensene i yoghurtdressingen.
Aprikoschutney: Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke i cirka 20 minutter til chutneyen har fått en klissete konsistens. Juster med mer sukker hvis chutneyen er for syrlig.
woman cooking

Bon appetit!

Lammekebab grilles på spyd på direkte varme. Grill kebabene til de er gjennomstekte og gylne.
Grill skiver av aubergine og squash til de er myke. Ha dem i en skål og dryss over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
Paprika grilles til skallet er sort. Ta av grillen og riv av det svidde skallet. Fjern kjernehus og skjær kjøttet i strimler eller stykker.
Kok bulgur som anvist på pakken. Legg på et fat. Strø over granateplekjerner og legg på aubergineskiver, squash og paprika. Pynt med mynteblader.
Bland sammen ingrediensene i yoghurtdressingen.
Aprikoschutney: Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke i cirka 20 minutter til chutneyen har fått en klissete konsistens. Juster med mer sukker hvis chutneyen er for syrlig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?