Til hovedinnhold

Reker «saganaki»: Reker med tomat og feta

45 min
14 varer
735
Reker «saganaki»: Reker med tomat og feta

«Reker saganaki» er en av mine favoritter fra Hellas-ferien, og her har jeg laget en variant med ferske kokte reker, tykk tomatsaus og godt med olivenolje og fetaost. Har du en skvett ouzo stående kan du gjerne smake sausen til med den og, eller så kan du tilsette litt knuste fennikelfrø for en anelse lakris-tone. Husk bare at når du bruker reker som allerede er kokt – skal de kun varmes i sausen (koking og mye varme vil ikke komme dine reker til gode).

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g reker, rensede
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 3 stk plommetomat, evt. klasetomat
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 0.5 ts oregano, tørket
  • 150 g fetaost
  • friske urter, hakkede, feks persille, basilikum
  • olivenolje
  • salt
  • pepper, kvernet
  • godt brød, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g reker, rensede
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 3 stk plommetomat, evt. klasetomat
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 0.5 ts oregano, tørket
  • 150 g fetaost
  • friske urter, hakkede, feks persille, basilikum
  • olivenolje
  • salt
  • pepper, kvernet
  • godt brød, til servering
Rens og finsnitt hvitløk og finhakk løken.
Fjern stilkfestet på tomatene og lag et snitt i tomatskinnet. Dypp tomatene i kokende vann til skinnet begynner å løsne (det tar bare noen sekunder). Avkjøl tomatene i iskaldt vann. Fjern skinn og kjerner og grovhakk tomatkjøttet.
Varm 2-3 ss olivenolje i en tykkbunnet panne (som tåler en tur i stekeovnen) og fres hvitløk og løk over middels varme. La det syde til løken er helt myk og litt gyllen (ikke hardt stekt).
Tilsett chili, fennikelfrø og oregano og rør inn knuste tomater. La sausen småputre i cirka 15 minutter. Tilsett hakkede tomater og la sausen putre videre i cirka 5 minutter. Smak til med en klype salt (husk at osten er salt).
Varm ovnen til 225 minutter.
Bland rekene, halvparten av fetaosten og en håndfull hakkede urter sammen med sausen. Dryss over resten av fetaosten og drypp over litt ekstra olje.
Sett pannen inn i ovnen 5-10 minutter. Dryss over litt ekstra urter ved servering og server pitabrød eller annet godt brød ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og finsnitt hvitløk og finhakk løken.
Fjern stilkfestet på tomatene og lag et snitt i tomatskinnet. Dypp tomatene i kokende vann til skinnet begynner å løsne (det tar bare noen sekunder). Avkjøl tomatene i iskaldt vann. Fjern skinn og kjerner og grovhakk tomatkjøttet.
Varm 2-3 ss olivenolje i en tykkbunnet panne (som tåler en tur i stekeovnen) og fres hvitløk og løk over middels varme. La det syde til løken er helt myk og litt gyllen (ikke hardt stekt).
Tilsett chili, fennikelfrø og oregano og rør inn knuste tomater. La sausen småputre i cirka 15 minutter. Tilsett hakkede tomater og la sausen putre videre i cirka 5 minutter. Smak til med en klype salt (husk at osten er salt).
Varm ovnen til 225 minutter.
Bland rekene, halvparten av fetaosten og en håndfull hakkede urter sammen med sausen. Dryss over resten av fetaosten og drypp over litt ekstra olje.
Sett pannen inn i ovnen 5-10 minutter. Dryss over litt ekstra urter ved servering og server pitabrød eller annet godt brød ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?