Til hovedinnhold

Blåskjell med hvitløk- og sitronsmør

30 min
11 varer
771
Blåskjell med hvitløk- og sitronsmør

Store saftige blåskjell som jeg først har dampet, for så å fjerne halve skjellet slik at skjellmaten blir lett tilgjengelig (og mye lettere å spise). Kraften har jeg kokt inn til litt under halv mengde for så å piske inn en liten skvett fløte, sitronsaft, godt med smør og friske urter. Og så topper du skjellene med den gode sausen og passer på at du har brød nok ved siden av til å suge opp hver dråper som måtte ligge igjen i tallerkenen.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl hvitvin, tørr, evt. vann
  • 0.5 dl fløte
  • 150 g smør
  • 0.5 stk sitron
  • friske urter, persille, gressløk, estragon og kjørvel
  • pepper
  • tørket chili, evt. kajennepepper
  • godt brød, til servering

Slik gjør du:

  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl hvitvin, tørr, evt. vann
  • 0.5 dl fløte
  • 150 g smør
  • 0.5 stk sitron
  • friske urter, persille, gressløk, estragon og kjørvel
  • pepper
  • tørket chili, evt. kajennepepper
  • godt brød, til servering
Skyll blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell eller skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm en god klunk olje i en romslig kasserolle. Fres sjalottløk og hvitløk under omrøring til løken blir myk og litt gyllen (ikke stekt).
Tilsett blåskjellene og la det frese et lite minutt under omrøring. Hell i hvitvinen og legg på lokk. Damp skjellene over høy varme til de åpner seg (cirka 5-7 min). Rist på kasserollen et par ganger underveis.
Løft opp skjellene og sil kraften over i en ren kasserolle. Rens skjellene, la kun skjelldelen med skjellmaten være igjen og fordel dem på et fat eller på to tallerkener.
Kok opp kraften, tilsett fløten og 2 ss sitronsaft og la den koke inn til 1.5 – 2 dl. Visp inn smøret litt etter litt. Juster friskheten med mer sitronsaft hvis nødvendig. Tilsett urter og øs sausen over skjellene. Dryss over en klype chili/kajennepepper og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell eller skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm en god klunk olje i en romslig kasserolle. Fres sjalottløk og hvitløk under omrøring til løken blir myk og litt gyllen (ikke stekt).
Tilsett blåskjellene og la det frese et lite minutt under omrøring. Hell i hvitvinen og legg på lokk. Damp skjellene over høy varme til de åpner seg (cirka 5-7 min). Rist på kasserollen et par ganger underveis.
Løft opp skjellene og sil kraften over i en ren kasserolle. Rens skjellene, la kun skjelldelen med skjellmaten være igjen og fordel dem på et fat eller på to tallerkener.
Kok opp kraften, tilsett fløten og 2 ss sitronsaft og la den koke inn til 1.5 – 2 dl. Visp inn smøret litt etter litt. Juster friskheten med mer sitronsaft hvis nødvendig. Tilsett urter og øs sausen over skjellene. Dryss over en klype chili/kajennepepper og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?