Til hovedinnhold

Mangopai med mangopuré

6 h
9 varer
689
Mangopai med mangopuré
Kristine Ilstad - Det søte liv

Prøv mangopai med mangopuré fra Det søte liv!

Som halvt indisk, har jeg vokst opp med mango-puré. Dette er en utrolig god og søt mango-mos, som selges på hermetikkboks. Dette produktet kalles «mango pulp» på engelsk og er veldig mye brukt som dessert i India, for eksempel sammen med vaniljeis.

Det er utrolig gledelig at mango-puré nå fås kjøpt i mange, norske matbutikker. Med mango-puré kan du blant annet lage denne nydelige mango-paien!  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Kjeksbunn

  • 300 g Bixit-kjeks, eller annen søt havrekjeks
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 125 g smør

Fyll

  • 10 plate(r) gelatin
  • 1 boks mangopuré, (1 boks tilsvarer 850 gram)
  • 100 g sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 125 g mascarpone

Pynt

  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 300 g Bixit-kjeks, eller annen søt havrekjeks
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 125 g smør

Fyll

  • 10 plate(r) gelatin
  • 1 boks mangopuré, (1 boks tilsvarer 850 gram)
  • 100 g sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 125 g mascarpone

Pynt

  • 2 dl kremfløte
Knus kjeksen og bland med brunt sukker og kardemomme. Smelt smøret og rør dette sammen med kjekssmulene.
Press kjeksmassen i bunn og kanter på en smurt terteform (ca. 26 cm i diameter med ca 4 cm høye kanter).
Sett formen i fryseren i 15 minutter. Sett formen deretter på en stekeplate midt i ovnen og stek den ved 160°C i cirka 12 minutter. Avkjøl kjeksbunnen til den er helt kald.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Varm opp omtrent en fjerdedel av mangopuréen i en kjele sammen med sukkeret. Rør stadig og pass på at blandingen ikke når kokepunktet, for da kan mangopuréen skille seg. Ta kjelen av platen.
Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme mangopuréen. Ha deretter i resten av den kalde mangopuréen. La blandingen stå i romtemperatur i 15 minutter.
Pisk kremfløten til krem. Tilsett mascarponeosten og pisk videre til en fast mascarponekrem. Vend litt og litt av den avkjølte mangopuréen inn i kremblandingen med en slikkepott.
Hell mangofyllet over kjeksbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten, slik at mangofyllet stivner.
Før servering løsnes kaken fra formen og pyntes med pisket krem.
Før servering løsnes kaken fra formen og pyntes med pisket krem.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen og bland med brunt sukker og kardemomme. Smelt smøret og rør dette sammen med kjekssmulene.
Press kjeksmassen i bunn og kanter på en smurt terteform (ca. 26 cm i diameter med ca 4 cm høye kanter).
Sett formen i fryseren i 15 minutter. Sett formen deretter på en stekeplate midt i ovnen og stek den ved 160°C i cirka 12 minutter. Avkjøl kjeksbunnen til den er helt kald.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Varm opp omtrent en fjerdedel av mangopuréen i en kjele sammen med sukkeret. Rør stadig og pass på at blandingen ikke når kokepunktet, for da kan mangopuréen skille seg. Ta kjelen av platen.
Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme mangopuréen. Ha deretter i resten av den kalde mangopuréen. La blandingen stå i romtemperatur i 15 minutter.
Pisk kremfløten til krem. Tilsett mascarponeosten og pisk videre til en fast mascarponekrem. Vend litt og litt av den avkjølte mangopuréen inn i kremblandingen med en slikkepott.
Hell mangofyllet over kjeksbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten, slik at mangofyllet stivner.
Før servering løsnes kaken fra formen og pyntes med pisket krem.
Før servering løsnes kaken fra formen og pyntes med pisket krem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?