Til hovedinnhold

Kyllingwok med nudler

45 min
19 varer
1.6k
Kyllingwok med nudler

Lag kyllingwok med nudler og få «take away»-følelse på tur! Dette er kanskje ikke den ideelle retten hvis du har tenkt til å tusle et stykke, men pakker du den godt inn, holder den stund på varmen. Den er dessuten veldig god og lun også. Lag gjerne en dobbel porsjon saus hvis du ønsker det litt mer «sausete». Tiden til marinering er ikke med i tilberedningstiden.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 650 g kyllinglårfilet, eller kyllingfilet
  • 1 stk eggehvite, stor
  • 1 ss maisenna, toppet
  • 2 ts riseddik
  • 1 ss soyasaus, helst lys eller saltredusert
  • 1 klype pepper, kvernet
  • 8 stykker tørket chili, små, ikke de aller sterkeste
  • 1 bunt vårløk
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 80 g cashewnøtter
  • 150 g nudler
  • olje, til steking

Saus

  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss østerssaus
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sichuanpepper, knust

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 650 g kyllinglårfilet, eller kyllingfilet
  • 1 stk eggehvite, stor
  • 1 ss maisenna, toppet
  • 2 ts riseddik
  • 1 ss soyasaus, helst lys eller saltredusert
  • 1 klype pepper, kvernet
  • 8 stykker tørket chili, små, ikke de aller sterkeste
  • 1 bunt vårløk
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 80 g cashewnøtter
  • 150 g nudler
  • olje, til steking

Saus

  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss østerssaus
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sichuanpepper, knust
Skjær kyllingen i jevne biter. Visp sammen eggehvite, maisenna, eddik, soyasaus og pepper. Bland kyllingen godt sammen med marinaden, og la det marinere i minst 30 minutter.
Del chilien i grove biter og fjern frøene. Rens vårløken, skjær den øverste grønne delen i grove biter og finsnitt den lyse.
Grovhakk nøttene og rist dem gjerne litt i en tørr varm panne til nøttene blir gylne. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Varm en stor stekepanne og tilsett en skvett olje. Stek kyllingen over høy varme til den er gyllen og nesten gjennomstekt. Hell kyllingen over på en tallerken.
Tørk og varm pannen på nytt. Fres chili, ingefær, hvitløk og finsnittet vårløk i litt olje over middels høy varme, under omrøring i cirka 2 min.
Ha kyllingen tilbake i pannen, tilsett nudlene og varm alt godt sammen. Hell over sausen, tilsett vårløk, og bland alt godt sammen over varmen til alt er dekket med et tynt lag med saus. Dryss til slutt over nøttene.
Serveres med det samme eller pakkes i passende bokser for å ta med seg ut.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i jevne biter. Visp sammen eggehvite, maisenna, eddik, soyasaus og pepper. Bland kyllingen godt sammen med marinaden, og la det marinere i minst 30 minutter.
Del chilien i grove biter og fjern frøene. Rens vårløken, skjær den øverste grønne delen i grove biter og finsnitt den lyse.
Grovhakk nøttene og rist dem gjerne litt i en tørr varm panne til nøttene blir gylne. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Varm en stor stekepanne og tilsett en skvett olje. Stek kyllingen over høy varme til den er gyllen og nesten gjennomstekt. Hell kyllingen over på en tallerken.
Tørk og varm pannen på nytt. Fres chili, ingefær, hvitløk og finsnittet vårløk i litt olje over middels høy varme, under omrøring i cirka 2 min.
Ha kyllingen tilbake i pannen, tilsett nudlene og varm alt godt sammen. Hell over sausen, tilsett vårløk, og bland alt godt sammen over varmen til alt er dekket med et tynt lag med saus. Dryss til slutt over nøttene.
Serveres med det samme eller pakkes i passende bokser for å ta med seg ut.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?