Til hovedinnhold

Enkle kardemommeknuter

3 h
8 varer
258
Enkle kardemommeknuter

Kardemommeknuter er utrolig enkle å bringe med seg, og de passer inn hvor som helst og når som helst.

Tips: Den beste kardemommesmaken får du hvis du knuser kardemommen selv. Kjøp hel grønn kardemomme, knus dem lett i en morter, fjern «kapselen» og knus de brunsorte frøene i en morter.
Denne oppskriften gir cirka 20 kanelknuter.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ss kardemomme, malt eller støtt
  • 1 klype salt
  • 900 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 1 ss kardemomme, malt eller støtt

Fyll

  • 150 g smør, romtemperert
  • 1 dl sukker
  • 1 ss kardemomme, evt. litt mer, malt eller støtt

topping

  • egg, pisket til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ss kardemomme, malt eller støtt
  • 1 klype salt
  • 900 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 1 ss kardemomme, malt eller støtt

Fyll

  • 150 g smør, romtemperert
  • 1 dl sukker
  • 1 ss kardemomme, evt. litt mer, malt eller støtt

topping

  • egg, pisket til pensling
Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melken og varm blandingen til cirka 25 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over væsken. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett det tørre og elt deigen til den blir glatt, smidig og elastisk (10-15 minutter). Dekk bollen med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Bland sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.
Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kjevl den ut til et stort rektangel. Smør kardemommesmøret jevnt utover deigen og brett deigen dobbelt. Skjær deigen i 2-3 cm tykke remser. Løft opp en remse, tvinn den og snurr den til en knute (pass på at endene kommer på undersiden av knuten).
Legg knutene over på stekebrett kledd med bakepapir/bakeduk. Dekk til med plastfilm og etterhev knutene i cirka 40 minutter.
Varm ovnen til 220 grader. Pensle knutene med egg, og dryss over sukker blandet med kardemomme. Stek knutene midt i ovn i cirka 12 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melken og varm blandingen til cirka 25 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over væsken. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett det tørre og elt deigen til den blir glatt, smidig og elastisk (10-15 minutter). Dekk bollen med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Bland sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.
Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kjevl den ut til et stort rektangel. Smør kardemommesmøret jevnt utover deigen og brett deigen dobbelt. Skjær deigen i 2-3 cm tykke remser. Løft opp en remse, tvinn den og snurr den til en knute (pass på at endene kommer på undersiden av knuten).
Legg knutene over på stekebrett kledd med bakepapir/bakeduk. Dekk til med plastfilm og etterhev knutene i cirka 40 minutter.
Varm ovnen til 220 grader. Pensle knutene med egg, og dryss over sukker blandet med kardemomme. Stek knutene midt i ovn i cirka 12 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?