Til hovedinnhold

Rødbetetartar med røkt kolje og estragon

2 h
13 varer
70
Rødbetetartar med røkt kolje og estragon

Denne forretten er en del av en meny basert på de råvarene Michelin-kokk Sven Erik Renaa er mest glad i om våren. Rødbetetartar med røkt kolje og estragon er den perfekte starten på måltidet!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g hyse kolje, kaldrøkt
  • 1 ss smør
  • pepper

Rødbetetartar

  • 600 g rødbeter
  • 1 ss pepperrot, revet
  • 1 ss dijonsennep, med estragon, eller vanlig
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 1 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Garnityr

  • 100 g grønnkål
  • 1 stk sjalottløk, syltet
  • 1 ss gresskarkjerner, ristet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g hyse kolje, kaldrøkt
  • 1 ss smør
  • pepper

Rødbetetartar

  • 600 g rødbeter
  • 1 ss pepperrot, revet
  • 1 ss dijonsennep, med estragon, eller vanlig
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 1 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Garnityr

  • 100 g grønnkål
  • 1 stk sjalottløk, syltet
  • 1 ss gresskarkjerner, ristet
Bak rødbetene på salt i cirka 1,5 time på 180 grader og avkjøl.
Skrap dem rene for skallet og hakk rødbetene i fine like biter. Bland dem med de øvrige ingredienser og smak til.
Pensle fisken med smøret og bak den forsiktig i ovnen på 80 grader i cirka 20 minutter til den flaker seg.
Mariner grønnkålen i salt og litt olivenolje. Sylt løken i 1-1-1-lake (1 del eddik, 1 del sukker, 1 del vann).  Rist gresskarkjerner forsiktig i en panne.
Anrett, gjerne med en god seterømmeklatt.
woman cooking

Bon appetit!

Bak rødbetene på salt i cirka 1,5 time på 180 grader og avkjøl.
Skrap dem rene for skallet og hakk rødbetene i fine like biter. Bland dem med de øvrige ingredienser og smak til.
Pensle fisken med smøret og bak den forsiktig i ovnen på 80 grader i cirka 20 minutter til den flaker seg.
Mariner grønnkålen i salt og litt olivenolje. Sylt løken i 1-1-1-lake (1 del eddik, 1 del sukker, 1 del vann).  Rist gresskarkjerner forsiktig i en panne.
Anrett, gjerne med en god seterømmeklatt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?