Til hovedinnhold

Lime- og sitronpai med marengs

1 h
9 varer
946
Lime- og sitronpai med marengs

Lime- og sitronpai med marengs kan gjerne lages dagen i forveien og holder seg fint en ukes tid i kjøleskap. Lime- og sitronkremen kan også lages på bare limesaft eller bare sitronsaft.

Et godt tips er å blande finrevet limeskall med litt sukker og bruke det som ekstra pynt. Små syreblader og spiselige blomster er også fint å pynte med.

Avkjøling er ikke medregnet i tidsbruken.

Ingredienser

6
porsjoner

Lime- og sitronkrem

  • 1 dl limesaft, ferskpresset
  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 3 stykker egg, store
  • 130 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 80 g smør

Kjekssmuler

  • 150 g havrekjeks
  • 2 ss brunt sukker
  • 80 g smør, smeltet

Marengs

  • 3 stk eggehvite
  • 200 g sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Lime- og sitronkrem

  • 1 dl limesaft, ferskpresset
  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 3 stykker egg, store
  • 130 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 80 g smør

Kjekssmuler

  • 150 g havrekjeks
  • 2 ss brunt sukker
  • 80 g smør, smeltet

Marengs

  • 3 stk eggehvite
  • 200 g sukker
Kok opp saften.
Kok opp saften.
Visp egg, sukker og maisenna sammen i en bolle.
Visp egg, sukker og maisenna sammen i en bolle.
Hell den varme væsken over eggene mens du visper kraftig for å unngå at eggene korner seg. Ha alt tilbake i kasserollen og gi det hele et skikkelig oppkok under konstant pisking til kremen blir tykk og blank.
Hell den varme væsken over eggene mens du visper kraftig for å unngå at eggene korner seg. Ha alt tilbake i kasserollen og gi det hele et skikkelig oppkok under konstant pisking til kremen blir tykk og blank.
Trekk kasserollen vekk fra varmen, la kremen avkjøles noe og visp inn smøret litt etter litt.
Trekk kasserollen vekk fra varmen, la kremen avkjøles noe og visp inn smøret litt etter litt.
Hell kremen over i en bolle, dekk til og la kremen stå i kjøleskapet til den har satt seg.
Knus kjeksen til smuler og bland smulene med sukker og smeltet smør.
Pisk eggehviter og sukker sammen i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk over varme til sukkeret er oppløst og blandingen har blitt varm.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre ved full hastighet. Bruk mikser til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Ha gjerne marengsen over i en sprøytepose.
Bruk små glass eller kopper og fyll på lagvis med smuler og lime- og sitronkremen.
Topp med marengs og brenn av marengsen hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp saften.
Kok opp saften.
Visp egg, sukker og maisenna sammen i en bolle.
Visp egg, sukker og maisenna sammen i en bolle.
Hell den varme væsken over eggene mens du visper kraftig for å unngå at eggene korner seg. Ha alt tilbake i kasserollen og gi det hele et skikkelig oppkok under konstant pisking til kremen blir tykk og blank.
Hell den varme væsken over eggene mens du visper kraftig for å unngå at eggene korner seg. Ha alt tilbake i kasserollen og gi det hele et skikkelig oppkok under konstant pisking til kremen blir tykk og blank.
Trekk kasserollen vekk fra varmen, la kremen avkjøles noe og visp inn smøret litt etter litt.
Trekk kasserollen vekk fra varmen, la kremen avkjøles noe og visp inn smøret litt etter litt.
Hell kremen over i en bolle, dekk til og la kremen stå i kjøleskapet til den har satt seg.
Knus kjeksen til smuler og bland smulene med sukker og smeltet smør.
Pisk eggehviter og sukker sammen i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk over varme til sukkeret er oppløst og blandingen har blitt varm.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre ved full hastighet. Bruk mikser til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Ha gjerne marengsen over i en sprøytepose.
Bruk små glass eller kopper og fyll på lagvis med smuler og lime- og sitronkremen.
Topp med marengs og brenn av marengsen hvis ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?