Til hovedinnhold

Gladkokkens 17. mai-retter: Italienske kjøttboller i tomatsaus

45 min
18 varer
438
Gladkokkens 17. mai-retter: Italienske kjøttboller i tomatsaus

Når matblogger og kokebokforfatter Jan Henrik Syversen, også kjent som Gladkokken, skal ha 17. mai-frokost, liker han å servere italienske kjøttboller i tomatsaus som minner litt om albondigas. Her deler han sin oppskrift. Oppskriften gir en stor langpanne. 
Foto: Gladkokken

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.6 kg kjøttdeig
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløk
  • 50 g parmesan, revet
  • 3 stk rød chili
  • 2 skive(r) loff, uten skorpe
  • 2 dl melk
  • 3 ts salt
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss paprikapulver

tomatsaus

  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 1 håndfull basilikum, fersk
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • olje, fra kjøttbollene

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.6 kg kjøttdeig
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløk
  • 50 g parmesan, revet
  • 3 stk rød chili
  • 2 skive(r) loff, uten skorpe
  • 2 dl melk
  • 3 ts salt
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss paprikapulver

tomatsaus

  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 1 håndfull basilikum, fersk
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • olje, fra kjøttbollene
Legg loff i bløt med melk og stek sjalottløk, hvitløk og chili.
Kjør kjøttdeigen med salt i kjøkkenmaskin til deigen blir seig. Tilsett krydder, revet parmesan, løkblandingen og den bløte loffen.
Form til kjøttboller og stek i godt med god olivenolje. Stek til kjøttbollene har fått farge og ta dem ut av pannen. La stekeoljen fra kjøttbollene ligge igjen i pannen.
Lag tomatsausen i samme panne og legg kjøttbollene tilbake og la de trekke i 20 minutter. Avslutt med fersk basilikum og litt revet parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Legg loff i bløt med melk og stek sjalottløk, hvitløk og chili.
Kjør kjøttdeigen med salt i kjøkkenmaskin til deigen blir seig. Tilsett krydder, revet parmesan, løkblandingen og den bløte loffen.
Form til kjøttboller og stek i godt med god olivenolje. Stek til kjøttbollene har fått farge og ta dem ut av pannen. La stekeoljen fra kjøttbollene ligge igjen i pannen.
Lag tomatsausen i samme panne og legg kjøttbollene tilbake og la de trekke i 20 minutter. Avslutt med fersk basilikum og litt revet parmesan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?