Til hovedinnhold

Earl Grey-kake med appelsinfyll

15 h 30 min
13 varer
65
Earl Grey-kake med appelsinfyll

Hvis du er glad i te, kan det ikke bli feil med en kake som smaker Earl Grey-te! Det er Fay Monique Thorp, kjøkkensjef på My Ugly Baby i Oslo, som står bak denne Earl Grey-kaken med appelsinfyll. Kakene må lages dagen før du skal servere dem.

Du trenger: 2 stk15 cm springformer, kakespatel, kakeskrape, sprøyteposer, kjele og kakedreier.

Ingredienser

8
porsjoner

Earl Grey-kake

  • 1.2 dl earl grey-melk, melk og 4 teposer, se i fremgangsmåte
  • 225 g smør, romtemperert
  • 300 g sukker
  • 4 stykker egg, romtemperert
  • 300 g mel
  • 2.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 230 g appelsinmarmelade

Smørkrem

  • 850 g melis
  • 345 g smør
  • 1.5 dl melk
  • konditorfarge, Jeg brukte ProGel, Burgunder

Sjokoladedrypp

  • 75 g mørk sjokolade
  • 45 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Earl Grey-kake

  • 1.2 dl earl grey-melk, melk og 4 teposer, se i fremgangsmåte
  • 225 g smør, romtemperert
  • 300 g sukker
  • 4 stykker egg, romtemperert
  • 300 g mel
  • 2.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 230 g appelsinmarmelade

Smørkrem

  • 850 g melis
  • 345 g smør
  • 1.5 dl melk
  • konditorfarge, Jeg brukte ProGel, Burgunder

Sjokoladedrypp

  • 75 g mørk sjokolade
  • 45 g smør
Lag først Earl Grey melk. Ha melken og 4 poser Twinings Earl Grey-te i en liten kjele og varm det opp sakte. Rør slik at melken ikke brenner seg. Rett før det begynner å koke, tar du kjelen av varmen og lar den avkjøle seg med teposene i. Den skal bli romtemperert
Lag Earl Grey kake dagen før du skal servere dem. De trenger å være helt avkjølte når du skal bygge kaken din.
Forvarm ovnen til 170 grader. Legg bakepapir i bunnen av springformene og smør sidene.
Bruk en kjøkkenmaskin eller håndmikser og pisk smør og sukker i en bolle til det blir hvitt og fluffy. Det tar cirka 10 minutter. Stopp innimellom og bruk en slikkepott til å skrape ned kantene.
Pisk eggene sammen i en liten bolle og ha litt og litt av i det fluffy smøret mens du mikser godt mellom hver gang.
Ha så mel, bakepulver og salt i en liten bolle og bland det godt. Ta halvparten av melblandingen oppi smørmiksen og bland godt.
Hell i melk og vaniljeekstrakt mens du fortsetter å mikse. Når dette er jevnt og klumpfritt, ha i resten av melblandingen og miks til det er godt blandet sammen.
Fordel kakerøren mellom de to springformene. Deigen burde være litt tykk, så bruk baksiden av en spiseskje for å jevne ut røren i springformen.
Stek midt i ovnen i cirka 45 minutter. Sjekk kaken med kakenål. Den skal være helt ren. La kakene avkjøle på kjøkkenbenken i cirka 10 minutter, ta de ut av formene, pakk de inn i plastfolie og sett i kjøleskapet til dagen etter.
Lag så smørkrem. Bruk en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Pisk smøret til det blir lyst og fluffy (cirka 10–15 minutter). Ha så i melis, litt av gangen. Spe på med melken. Ikke vær redd for å bruke mer melk hvis du synes kremen blir for hard.
Ta kakebunnene ut av kjøleskapet og del de i to like store deler. Bruk en lang brødkniv eller en kakedeler. Kutt også av toppen for å jevne ut bunnene dine.
Sett kakefatet på kakedreieren og ha en liten dert smørkrem på fatet og sett på første kakebunn. Ha smørkrem i en sprøytepose og sprøyt rundt hele kanten på kakebunnen. Den burde være cirka. 2 cm bred.
Fyll midten med appelsinmarmelade og legg over neste bunn. Gjenta dette to ganger. Når du har bygd deg ferdig, dekker du hele kaken i smørkrem. Bruk en kakespatel til å fordele smørkremen jevnt utover kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i cirka 30 minutter.
Ta kaken ut av kjøleskapet og ha på enda et lag med smørkrem. Ta den gjenværende smørkremen og ha i en liten dert konditorfarge. Bland godt.
Bruk en liten kakespatel eller kniv til å påføre smørkremen på midten av kaken og smør den litt nedover kaken. Bruk kakespatelen til å skrape og dra smørkremen rundt. Ta så mer konditorfarge i den gjenværende smørkremen slik at den blir en del mørkere enn den første.
Ha smørkremen på kaken, da litt under der du startet med den andre, og skrap den utover. Gjør dette til du får ønsket utseende. Sett kaken i kjøleskapet mens du lager sjokoladedryppet.
Smøret til sjokoladedryppet smeltes i en liten kjele. Ha i den mørke sjokoladen og bland godt til sjokoladen har smeltet helt. La den så avkjøles til romtemperatur. Den skal fortsatt være flytende, men ikke varm nok til å smelte smørkremen.
Ta kaken ut av kjøleskapet og hell litt av sjokoladeblandingen midt på kaken.
Ta kaken ut av kjøleskapet og hell litt av sjokoladeblandingen midt på kaken.
Bruk en kakespatel til å dra sjokoladen til kanten og dytt den litt over kanten for å få den til å renne nedover kaken. Du kan også bruke en sprøyteflaske til å lage dryppene.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner. Ta ut av kjøleskapet og pynt med hva du enn skulle ønske!
woman cooking

Bon appetit!

Lag først Earl Grey melk. Ha melken og 4 poser Twinings Earl Grey-te i en liten kjele og varm det opp sakte. Rør slik at melken ikke brenner seg. Rett før det begynner å koke, tar du kjelen av varmen og lar den avkjøle seg med teposene i. Den skal bli romtemperert
Lag Earl Grey kake dagen før du skal servere dem. De trenger å være helt avkjølte når du skal bygge kaken din.
Forvarm ovnen til 170 grader. Legg bakepapir i bunnen av springformene og smør sidene.
Bruk en kjøkkenmaskin eller håndmikser og pisk smør og sukker i en bolle til det blir hvitt og fluffy. Det tar cirka 10 minutter. Stopp innimellom og bruk en slikkepott til å skrape ned kantene.
Pisk eggene sammen i en liten bolle og ha litt og litt av i det fluffy smøret mens du mikser godt mellom hver gang.
Ha så mel, bakepulver og salt i en liten bolle og bland det godt. Ta halvparten av melblandingen oppi smørmiksen og bland godt.
Hell i melk og vaniljeekstrakt mens du fortsetter å mikse. Når dette er jevnt og klumpfritt, ha i resten av melblandingen og miks til det er godt blandet sammen.
Fordel kakerøren mellom de to springformene. Deigen burde være litt tykk, så bruk baksiden av en spiseskje for å jevne ut røren i springformen.
Stek midt i ovnen i cirka 45 minutter. Sjekk kaken med kakenål. Den skal være helt ren. La kakene avkjøle på kjøkkenbenken i cirka 10 minutter, ta de ut av formene, pakk de inn i plastfolie og sett i kjøleskapet til dagen etter.
Lag så smørkrem. Bruk en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Pisk smøret til det blir lyst og fluffy (cirka 10–15 minutter). Ha så i melis, litt av gangen. Spe på med melken. Ikke vær redd for å bruke mer melk hvis du synes kremen blir for hard.
Ta kakebunnene ut av kjøleskapet og del de i to like store deler. Bruk en lang brødkniv eller en kakedeler. Kutt også av toppen for å jevne ut bunnene dine.
Sett kakefatet på kakedreieren og ha en liten dert smørkrem på fatet og sett på første kakebunn. Ha smørkrem i en sprøytepose og sprøyt rundt hele kanten på kakebunnen. Den burde være cirka. 2 cm bred.
Fyll midten med appelsinmarmelade og legg over neste bunn. Gjenta dette to ganger. Når du har bygd deg ferdig, dekker du hele kaken i smørkrem. Bruk en kakespatel til å fordele smørkremen jevnt utover kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i cirka 30 minutter.
Ta kaken ut av kjøleskapet og ha på enda et lag med smørkrem. Ta den gjenværende smørkremen og ha i en liten dert konditorfarge. Bland godt.
Bruk en liten kakespatel eller kniv til å påføre smørkremen på midten av kaken og smør den litt nedover kaken. Bruk kakespatelen til å skrape og dra smørkremen rundt. Ta så mer konditorfarge i den gjenværende smørkremen slik at den blir en del mørkere enn den første.
Ha smørkremen på kaken, da litt under der du startet med den andre, og skrap den utover. Gjør dette til du får ønsket utseende. Sett kaken i kjøleskapet mens du lager sjokoladedryppet.
Smøret til sjokoladedryppet smeltes i en liten kjele. Ha i den mørke sjokoladen og bland godt til sjokoladen har smeltet helt. La den så avkjøles til romtemperatur. Den skal fortsatt være flytende, men ikke varm nok til å smelte smørkremen.
Ta kaken ut av kjøleskapet og hell litt av sjokoladeblandingen midt på kaken.
Ta kaken ut av kjøleskapet og hell litt av sjokoladeblandingen midt på kaken.
Bruk en kakespatel til å dra sjokoladen til kanten og dytt den litt over kanten for å få den til å renne nedover kaken. Du kan også bruke en sprøyteflaske til å lage dryppene.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner. Ta ut av kjøleskapet og pynt med hva du enn skulle ønske!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?