Til hovedinnhold

Trifle med brownies, sjokolademousse og jordbær

3 h
11 varer
369
Trifle med brownies, sjokolademousse og jordbær
Kristine Ilstad - Det søte liv

Trifle med brownies, sjokolademousse og jordbær er verdens enkleste dessert! Her legges rett og slett bare kake, krem og bær lagvis i en stor serveringsskål.

Denne varianten lages med brownies, sjokolademousse, fløtekrem og friske jordbær. Kjempegode smaker i en skjønn harmoni! Her er det gjort enkelt med sjokolademoussen, og det er brukt 2 poser med ferdigkjøpt sjokolademoussepulver som bare skal piskes opp med melk. Sjokolademoussepulver fås kjøpt i de aller fleste norske matbutikker. Alternativt kan du bruke en oppskrift på hjemmelaget sjokolademousse.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Brownies

  • 200 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 4 stykker egg
  • 4 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel

Fyll og pynt

  • 2 pakke sjokolademoussepulver
  • 4 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss melis
  • 2 kurv jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Brownies

  • 200 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 4 stykker egg
  • 4 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel

Fyll og pynt

  • 2 pakke sjokolademoussepulver
  • 4 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss melis
  • 2 kurv jordbær
Smelt smøret. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte på svak varme. Rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker lett sammen. Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.
Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 35-40 minutter.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta kaken ut av formen og del den opp i små firkanter.
Pisk sjokolademoussepulver og helmelk sammen med en elektrisk håndmikser som anvist på pakken. Sett blandingen i kjøleskapet i 30 minutter slik at den tykner litt.
I en annen bolle piskes kremfløten og melis til krem.
Så legges dette lagvis i serveringsbollen. Start med å legge et lag browniesbiter i bunnen. Dekk med et lag sjokolademousse. Del jordbær på midten og legg halve jordbær langsmed kanten av serveringsbollen. Fyll på med jordbærbiter på midten. Dekk med halvparten av kremen. Legg så på et nytt lag browniesbiter, deretter sjokolademousse og så resten av kremen. Pynt med jordbær og noen browniesbiter på toppen. Sikt over litt melis til slutt.
Så legges dette lagvis i serveringsbollen. Start med å legge et lag browniesbiter i bunnen. Dekk med et lag sjokolademousse. Del jordbær på midten og legg halve jordbær langsmed kanten av serveringsbollen. Fyll på med jordbærbiter på midten. Dekk med halvparten av kremen. Legg så på et nytt lag browniesbiter, deretter sjokolademousse og så resten av kremen. Pynt med jordbær og noen browniesbiter på toppen. Sikt over litt melis til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte på svak varme. Rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker lett sammen. Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.
Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 35-40 minutter.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta kaken ut av formen og del den opp i små firkanter.
Pisk sjokolademoussepulver og helmelk sammen med en elektrisk håndmikser som anvist på pakken. Sett blandingen i kjøleskapet i 30 minutter slik at den tykner litt.
I en annen bolle piskes kremfløten og melis til krem.
Så legges dette lagvis i serveringsbollen. Start med å legge et lag browniesbiter i bunnen. Dekk med et lag sjokolademousse. Del jordbær på midten og legg halve jordbær langsmed kanten av serveringsbollen. Fyll på med jordbærbiter på midten. Dekk med halvparten av kremen. Legg så på et nytt lag browniesbiter, deretter sjokolademousse og så resten av kremen. Pynt med jordbær og noen browniesbiter på toppen. Sikt over litt melis til slutt.
Så legges dette lagvis i serveringsbollen. Start med å legge et lag browniesbiter i bunnen. Dekk med et lag sjokolademousse. Del jordbær på midten og legg halve jordbær langsmed kanten av serveringsbollen. Fyll på med jordbærbiter på midten. Dekk med halvparten av kremen. Legg så på et nytt lag browniesbiter, deretter sjokolademousse og så resten av kremen. Pynt med jordbær og noen browniesbiter på toppen. Sikt over litt melis til slutt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?