Til hovedinnhold

Anastasia Evdokimenkos «ciffon cake» med sitron og jordbærkompott

1 h 30 min
13 varer
49
«Ciffon cake» med sitron, jordbærkompott og ostekrem pyntet med friske jordbær
Anastasia Evdokimenko

Anastasia Evdokimenko jobber deltid som kakedesigner, hvor hun spesielt er inspirert av «tall cake»-trenden. På Instagram-kontoen @its.cake.oclock legger hun bilder av kakene hun lager. 

Her deler hun oppskriften på en «ciffon cake» med sitron som er fylt lagvis med jordbærkompott og ostekrem.

Ingrediensene til kakebunnen må være romtempererte. Du trenger to runde kakeformer, 16 centimeter i diameter.

Ingredienser

7
porsjoner

Chiffon-bunn

  • 5 stk egg, store
  • 150 g sukker
  • 140 g hvetemel
  • 25 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 30 g olje, vegetabilsk
  • 35 g melk
  • 1 stk sitron, skallet

Jordbærkompott

  • 200 g jordbær
  • 80 g sukker
  • 2 ts maisenna

Ostekrem

  • 400 g Philadelphiaost, ta den ut fra kjøleskapet 30 min før
  • 200 g smør, romtemperert
  • 140 g melis

Til pynt

  • bær, friske, gjerne jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Chiffon-bunn

  • 5 stk egg, store
  • 150 g sukker
  • 140 g hvetemel
  • 25 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 30 g olje, vegetabilsk
  • 35 g melk
  • 1 stk sitron, skallet

Jordbærkompott

  • 200 g jordbær
  • 80 g sukker
  • 2 ts maisenna

Ostekrem

  • 400 g Philadelphiaost, ta den ut fra kjøleskapet 30 min før
  • 200 g smør, romtemperert
  • 140 g melis

Til pynt

  • bær, friske, gjerne jordbær

Kakebunn

Varm opp ovnen til 170 grader.
Pisk egg og sukker godt til det er lys og luftig. Bruk helst hånd- eller stavmikser. I en egen bolle bland mel (siktet), maisenna og bakepulver. Bruk så en slikkepott og fold inn litt og litt de tørre ingrediensene inn i de piskede eggene.
Bland olje, melk og sitronskall, så miks de forsiktig inn med resten av røren.
Bak i to 16 cm bakeformer (ikke smør dem, legg kun bakepapir på bunnen av formene) i 40 til 45 minutter. Bruk en tannpirker eller lignende for å sjekke at bunnen er gjennomstekt. Avkjøl på en rist.
Når bunnene er romtemperert kan du ta dem ut av formene. For best resultat pakk dem inn i plastfolie og putt dem i kjøleskapet i 3–4 timer. Ta bunnene ut av kjøleskapet og kutt dem i to, slik at du har fire like store bunner.

Jordbærkompott og krem

Jordbærkompott: Ha jordbær og sukker i en panne. Varm den over medium varme til sukkeret er oppløst og fullt blandet inn med jordbær. Ha i maisenna og rør kontinuerlig til blandingen tykner. Avkjøl kompotten i kjøleskapet for 3–4 timer.
Krem: Pisk smør og melis til det er lyst. Ha i kremost og miks det godt sammen.

Montering

Plasser den første bunnen på en serveringstallerken, ha på litt krem og spre det jevnt ut. Ha på halvparten av kompotten. Plasser andre bunnen på toppen og ha i litt mer krem enn det første laget.
Plasser den tredje bunnen og gjenta første laget med litt krem og resten av kompotten. Plasser fjerde bunn på toppen. Sett kaken til avkjøling i 30 minutter.

Servering

Ta resten av kremen og legg til noen moste jordbær (og eventuelt også litt ekstra farge) og miks godt. Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk den i den gjenværende kremen med en palettkniv. Dekorer etter eget ønske, gjerne med noen friske jordbær.
Ta resten av kremen og legg til noen moste jordbær (og eventuelt også litt ekstra farge) og miks godt. Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk den i den gjenværende kremen med en palettkniv. Dekorer etter eget ønske, gjerne med noen friske jordbær.
woman cooking

Bon appetit!

Kakebunn

Varm opp ovnen til 170 grader.
Pisk egg og sukker godt til det er lys og luftig. Bruk helst hånd- eller stavmikser. I en egen bolle bland mel (siktet), maisenna og bakepulver. Bruk så en slikkepott og fold inn litt og litt de tørre ingrediensene inn i de piskede eggene.
Bland olje, melk og sitronskall, så miks de forsiktig inn med resten av røren.
Bak i to 16 cm bakeformer (ikke smør dem, legg kun bakepapir på bunnen av formene) i 40 til 45 minutter. Bruk en tannpirker eller lignende for å sjekke at bunnen er gjennomstekt. Avkjøl på en rist.
Når bunnene er romtemperert kan du ta dem ut av formene. For best resultat pakk dem inn i plastfolie og putt dem i kjøleskapet i 3–4 timer. Ta bunnene ut av kjøleskapet og kutt dem i to, slik at du har fire like store bunner.

Jordbærkompott og krem

Jordbærkompott: Ha jordbær og sukker i en panne. Varm den over medium varme til sukkeret er oppløst og fullt blandet inn med jordbær. Ha i maisenna og rør kontinuerlig til blandingen tykner. Avkjøl kompotten i kjøleskapet for 3–4 timer.
Krem: Pisk smør og melis til det er lyst. Ha i kremost og miks det godt sammen.

Montering

Plasser den første bunnen på en serveringstallerken, ha på litt krem og spre det jevnt ut. Ha på halvparten av kompotten. Plasser andre bunnen på toppen og ha i litt mer krem enn det første laget.
Plasser den tredje bunnen og gjenta første laget med litt krem og resten av kompotten. Plasser fjerde bunn på toppen. Sett kaken til avkjøling i 30 minutter.

Servering

Ta resten av kremen og legg til noen moste jordbær (og eventuelt også litt ekstra farge) og miks godt. Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk den i den gjenværende kremen med en palettkniv. Dekorer etter eget ønske, gjerne med noen friske jordbær.
Ta resten av kremen og legg til noen moste jordbær (og eventuelt også litt ekstra farge) og miks godt. Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk den i den gjenværende kremen med en palettkniv. Dekorer etter eget ønske, gjerne med noen friske jordbær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?