Til hovedinnhold

Ostekake med syrin og ingefær

5 h 30 min
11 varer
116
Ostekake med syrin og ingefær

I denne ostekaken med ingefær har kokk og konditor Eline Gulbrandsen tatt en klassisk dessert og gjort den mer moderne. Kaken fikk hun inspirasjon til å lage da hun jobbet på Strand restaurant. Dette er en sommerlig kake med syrin, som er en plante mange har i hagen. Før du begynner å lage kaken, må du lage syrinsaft, og dette kan du godt gjøre dagen før du skal bake. Saften kan brukes til mye annet enn kake også, som i en forfriskende saft med isbiter eller en drink. I en steril flaske kan saften stå en uke i kjøleskap. Den kan også fryses. 

Kilde: Kokk og konditor Eline Gulbrandsen

Ingredienser

8
porsjoner

Syrinsaft

  • 50 g syrin, 50 g = ca 3 never med blomster
  • 1.5 dl vann
  • 120 g sukker
  • 0.5 stk sitron, skallet

Kjeksbunn

  • 175 g digestive-kjeks
  • 75 g smør
  • 25 g sukker
  • 3 bit syltet ingefær

Ostekrem

  • 5 stykker gelatinplater
  • 2 dl syrinsaft
  • 400 g mascarpone
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker

Mascarponekrem til toppen

  • 1 dl kremfløte
  • 100 g mascarpone

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Syrinsaft

  • 50 g syrin, 50 g = ca 3 never med blomster
  • 1.5 dl vann
  • 120 g sukker
  • 0.5 stk sitron, skallet

Kjeksbunn

  • 175 g digestive-kjeks
  • 75 g smør
  • 25 g sukker
  • 3 bit syltet ingefær

Ostekrem

  • 5 stykker gelatinplater
  • 2 dl syrinsaft
  • 400 g mascarpone
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker

Mascarponekrem til toppen

  • 1 dl kremfløte
  • 100 g mascarpone
Vask syrinen godt i kaldt vann. Dette gjør vi for ikke å få med dyr og så mye pollen i saften. Rens blomstene, ta av det som er grønt og ha blomstene i en bolle.
Kok opp vann, sukker og sitronskall. Hell sukkerlaken over blomsten og la den stå å trekke i 1–3 timer, legg plastfilm på bollen. Du kan selv velge hvor sterk på smak saften skal bli. Sil av blomstene når den er kommet til ønskelig smak.
Ha bakepapir i bunnen på en 22 cm kakeform. Knus kjeksen. Bruk gjerne en foodprosessor. Smelt smøret.
Bland inn sukker og smøret i den knuste kjeksen. Kutt ingefæren i små biter og bland den inn med kjeksen. Når alt er blandet godt, presses kjeks ned i kakeformen. Sett formen i kjøleskapet til kremen er klar.
Legg gelatinplatene til ostekremen i kaldt vann i 7 min. Varm opp 0,5 dl syrinsaft og smelt gelatinen i denne. Når gelatinen er blandet ut, tilsett resten av saften.
Ha mascarpone i en bolle og tilsett saften. Rør den godt ut med en ballongvisp til en jevn og glatt ostemasse. Pisk kremfløte med sukker til en lett og luftig krem. Vend kremen inn i ostemassen.
Når alt er blandet godt, hentes kakeformen ut av kjøleskapet og du har ostekremen på toppen. Fordel kremen jevnt utover med en slikkepott. For en helt jevn og rett topp kan du bruke en palett og stryke utover.
Kaken bør stå 4–6 timer i kjøleskap, eller natten over, slik at kremen stivner. Deretter kan kaken tas ut av kakeformen og over på fat. Nå er den klar til å pyntes.
Bland mascarpone og kremfløte og pisk det til en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose med en rund tut og sprøyt kremtopper på kaken. Du kan også pynte kaken med blomster av syrin, gjøksyre, terninger av ingefær og sjokoladekuler med gull.
Hvis du vil lage en rund krans på toppen av kaken, er det fint å bruke en utstikker eller noe annet som kan lage en sirkel.
woman cooking

Bon appetit!

Vask syrinen godt i kaldt vann. Dette gjør vi for ikke å få med dyr og så mye pollen i saften. Rens blomstene, ta av det som er grønt og ha blomstene i en bolle.
Kok opp vann, sukker og sitronskall. Hell sukkerlaken over blomsten og la den stå å trekke i 1–3 timer, legg plastfilm på bollen. Du kan selv velge hvor sterk på smak saften skal bli. Sil av blomstene når den er kommet til ønskelig smak.
Ha bakepapir i bunnen på en 22 cm kakeform. Knus kjeksen. Bruk gjerne en foodprosessor. Smelt smøret.
Bland inn sukker og smøret i den knuste kjeksen. Kutt ingefæren i små biter og bland den inn med kjeksen. Når alt er blandet godt, presses kjeks ned i kakeformen. Sett formen i kjøleskapet til kremen er klar.
Legg gelatinplatene til ostekremen i kaldt vann i 7 min. Varm opp 0,5 dl syrinsaft og smelt gelatinen i denne. Når gelatinen er blandet ut, tilsett resten av saften.
Ha mascarpone i en bolle og tilsett saften. Rør den godt ut med en ballongvisp til en jevn og glatt ostemasse. Pisk kremfløte med sukker til en lett og luftig krem. Vend kremen inn i ostemassen.
Når alt er blandet godt, hentes kakeformen ut av kjøleskapet og du har ostekremen på toppen. Fordel kremen jevnt utover med en slikkepott. For en helt jevn og rett topp kan du bruke en palett og stryke utover.
Kaken bør stå 4–6 timer i kjøleskap, eller natten over, slik at kremen stivner. Deretter kan kaken tas ut av kakeformen og over på fat. Nå er den klar til å pyntes.
Bland mascarpone og kremfløte og pisk det til en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose med en rund tut og sprøyt kremtopper på kaken. Du kan også pynte kaken med blomster av syrin, gjøksyre, terninger av ingefær og sjokoladekuler med gull.
Hvis du vil lage en rund krans på toppen av kaken, er det fint å bruke en utstikker eller noe annet som kan lage en sirkel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?